Protestuodama prieš D. Trumpą, iš pareigų pasitraukė aukšta vyriausybės pareigūnė afroamerikietė

Protestuodama prieš prezidento Donaldo Trumpo poziciją debatuose dėl rasizmo, atsistatydino aukšta JAV vyriausybės pareigūnė afroamerikietė. Prezidento komentarai ir veiksmai dėl juodaodžių diskriminacijos „visiškai prieštarauja pagrindinėms mano vertybėms ir įsitikinimams“, – pareiškė Mary Elizabeth Taylor.

​Protestuodama prieš prezidento Donaldo Trumpo poziciją debatuose dėl rasizmo, atsistatydino aukšta JAV vyriausybės pareigūnė afroamerikietė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Protestuodama prieš prezidento Donaldo Trumpo poziciją debatuose dėl rasizmo, atsistatydino aukšta JAV vyriausybės pareigūnė afroamerikietė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2020, 8:09 AM

Palikdama savo postą, ji elgiasi gal „savo sąžinės balsą“, atsistatydinimo pareiškime valstybės sekretoriui Mike‘ui Pompeo teigė Valstybės departamento Teisės reikalų skyriaus vadovė – jį cituoja „The Washington Post“.

30-metė buvo viena aukščiausio rango afroaemrikiečių D. Trumpo vyriausybėje. Skyriaus vadovės postą Valstybės departamente ji užėmė nuo 2018 metų. M. E. Taylor kartu buvo ir pirmoji juodaodė moteris šiose pareigose, taip pat iki šiol jauniausia šiame poste.

Jis nori tikėti, kad JAV nėra sisteminio rasizmo, laikraščiui „Wall Street Journal“ yra sakęs JAV prezidentas. „Bet, deja, tikriausiai šiek tiek yra. Aš sakyčiau, kad yra gerokai mažiau“, – kalbėjo jis.

Diskusijoje dėl policijos smurto prieš juodaodžius po afromerikiečio Georgeo‘o Floydo mirties per brutalią policijos operaciją D. Trumpo vyriausybė pastaruoju metu mėgino sudaryti įspūdį, kad rasizmas ten nėra didelė problema. Jis vis pabrėždavo, kad dauguma policininkų, jo nuomone, yra „geri žmonės“.

Debatuose dėl rasizmo ir policijos smurto D. Trumpas kaltinamas neužėmęs vienareikšmiškos pozicijos prieš rasizmą. Jis taip pat kaltinamas kurstęs paaštrėjusius visuomenės ginčus dėl rasizmo ir diskriminacijos, kai, pavyzdžiui, grasino pasitelkti kariuomenę, kad numalšintų riaušes per antirasistines demonstracijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.