V. Putiną teismui apskundęs Čiuvašijos eksgubernatorius mirė nuo virusinės pneumonijos

Buvęs vieno Rusijos regiono gubernatorius, apskundęs Aukščiausiajam Teismui prezidento Vladimiro Putino sprendimą atleisti jį iš pareigų, mirė nuo naujojo koronaviruso sukeltų komplikacijų, penktadienį pranešė pareigūnai.

​Buvęs vieno Rusijos regiono gubernatorius, apskundęs Aukščiausiajam Teismui prezidento Vladimiro Putino sprendimą atleisti jį iš pareigų, mirė nuo naujojo koronaviruso sukeltų komplikacijų, penktadienį pranešė pareigūnai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Buvęs vieno Rusijos regiono gubernatorius, apskundęs Aukščiausiajam Teismui prezidento Vladimiro Putino sprendimą atleisti jį iš pareigų, mirė nuo naujojo koronaviruso sukeltų komplikacijų, penktadienį pranešė pareigūnai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2020, 2:23 PM

Michailas Ignatjevas nuo 2010 metų ėjo Čiuvašijos respublikos, esančios apie 700 km rytus nuo Maskvos, gubernatoriaus pareigas.

Sausio 29-ąją V. Putinas savo dekretu atleido M. Ignatjevą iš pareigų, nurodęs, kad šis prarado jo pasitikėjimą.

Gegužę 58 metų M. Ignatjevas kreipėsi į Aukščiausiąjį Teismą, ginčydamas savo atleidimo teisėtumą. Tai buvo pirma tokio pobūdžio byla Rusijoje per kelis dešimtmečius.

Gegužės pabaigoje buvo pranešta, kad eksgubernatorius užsikrėtė koronavirusu ir yra gydomas Sankt Peterburgo ligoninėje dėl abiejų plaučių uždegimo.

Ketvirtadienį M. Ignatjevas Sankt Peterburge mirė, pranešė regiono valdžia, nurodžiusi, kad buvo suformuota vyriausybinė komisija jo laidotuvėms organizuoti.

„Tai liūdnas įvykis“, – sakė Čiuvašijos respublikos gubernatoriaus pareigas laikinai einantis Olegas Nikolajevas.

Eidamas gubernatoriaus pareigas M. Ignatjevas išprovokavo ne vieną kontroversiją.

Jis buvo atleistas netrukus po to, kai buvo nufilmuota, kaip per oficialią ceremoniją jis priverčia vieną ugniagesį pašokti į orą, kad pasiektų gubernatoriaus laikomus naujos ugniagesių mašinos raktus.

Šis vaizdo įrašas išprovokavo pasipiktinimo bangą. Pats M. Ignatjevas tvirtino, kad tiesiog papokštavo su ugniagesiu, kurį seniai pažįsta.

Per kitą incidentą sausį M. Ignatjevas netiesiogiai paragino žudyti žurnalistus, giriančius gyvenimą Vakarų Europoje. Toje kalboje jis sakė, kad tokius žurnalistus „reikia nušluoti nuo žemės paviršiaus“. Vėliau M. Ignatjevas atsiprašė ir sakė, kad buvo neteisingai suprastas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.