Bolivijos prezidentė pasirašė įstatymą dėl rinkimų rugsėjo 6-ąją

Bolivijos laikinoji prezidentė Jeanine Anez, kritikuota dėl nenoro rengti balsavimą per koronaviruso pandemiją, sekmadienį pasirašė įstatymą, pagal kurį atidėti šalies visuotiniai rinkimai įvyks rugsėjo 6-ąją.

​Bolivijos laikinoji prezidentė Jeanine Anez, kritikuota dėl nenoro rengti balsavimą per koronaviruso pandemiją, sekmadienį pasirašė įstatymą, pagal kurį atidėti šalies visuotiniai rinkimai įvyks rugsėjo 6-ąją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Bolivijos laikinoji prezidentė Jeanine Anez, kritikuota dėl nenoro rengti balsavimą per koronaviruso pandemiją, sekmadienį pasirašė įstatymą, pagal kurį atidėti šalies visuotiniai rinkimai įvyks rugsėjo 6-ąją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2020, 9:52 AM, atnaujinta Jun 25, 2020, 11:54 AM

Konservatorė J. Anez laikinąja prezidente tapo lapkritį, jos pirmtakui Evo Moralesui pabėgus iš šalies po tris savaites trukusių protestų prieš kontroversišką jo perrinkimą nekonstitucinei ketvirtai kadencijai.

J. Anez buvo spaudžiama ratifikuoti įstatymo projektą. Iš pradžių rinkimai buvo planuojami gegužės 3 dieną, bet dėl koronaviruso protrūkio jie buvo atidėti.

„Patyriau spaudimą reikalaujant rinkimų rugsėjo 6-ąją, tai yra, per pandemijos įkarštį. Mano šalis kenčia, o daug politikų ir autoritetų reikalauja rinkimų kuo greičiau“, – sakoma jos įrašytame pareiškime.

J. Anez atmetė kaltinimus, kad ji ketina likti valdžioje, ir pareikalavo E. Moraleso, jo pasirinkto politinio įpėdinio Luiso Arce ir kito kandidato Carloso Mesos „drąsiai prisiimti jiems tenkančią atsakomybę už tokį atkaklų reikalavimą mums surengti rinkimus per pandemijos įkarštį“.

Šie trys politikai kol kas jokių komentarų nepaskelbė.

Abeji Kongreso rūmai įstatymą dėl rinkimų rugsėjo 6-ąją patvirtino praėjusią savaitę, nors laikinosios prezidentės partija per balsavimą susilaikė.

J. Anez nenorėjo pasirašyti įstatymo ir tvirtino, kad ši data sutaps su sunkiausiu viruso plitimo momentu ir kels pavojų piliečių sveikatai.

Sveikatos apsaugos ministrė Eidy Roca sekmadienį sakė, kad Bolivijoje rugsėjo viduryje bus pasiektas 130 tūkst. užsikrėtimo atvejų pikas.

Šeštadienį šalyje pirmą kartą užregistruota daugiau kaip 1 tūkst. užsikrėtimo atvejų per parą. Bendras patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičius 11,5 mln. gyventojų turinčioje Bolivijoje yra 23 512.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.