JAV sugriežtino taisykles keturių Kinijos „propagandos“ kanalų atžvilgiu

Jungtinės Valstijos pirmadienį pakeitė dar keturių Kinijos valstybinės žiniasklaidos organizacijų statusą, pareiškusios, kad šie kanalai ir leidiniai yra propagandos įrankiai.

Keturi naujienų kanalai nuo šiol JAV bus laikomi užsienio atstovybėmis, o ne žiniasklaidos priemonėmis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Keturi naujienų kanalai nuo šiol JAV bus laikomi užsienio atstovybėmis, o ne žiniasklaidos priemonėmis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2020, 11:18 PM

Vasarį tokių pačių priemonių buvo imtasi penkių kitų žiniasklaidos priemonių atžvilgiu.

Valstybės departamentas nurodė, kad keturi naujienų kanalai – Kinijos centrinė televizija (CCTV), naujienų agentūra „China News Service“, dienraščiai „People's Daily“ ir „The Global Times“ – nuo šiol Jungtinėse Valstijose bus laikomi užsienio atstovybėmis, o ne žiniasklaidos priemonėmis.

Šios keturios valstybinės naujienų organizacijos privalės teikti informaciją Valstybės departamentui apie Jungtinėse Valstijose dirbančius jų darbuotojus ir nekilnojamojo turto sandoriui, bet jų žurnalistinis darbas nebus ribojamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.