Venesuelos prezidentas N. Maduro sako esąs pasirengęs kalbėtis su D. Trumpu

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro pirmadienį pareiškė, kad yra pasirengęs kalbėtis su JAV vadovu Donaldu Trumpu, kuris anksčiau sakė neatmetantis galimybės susitikti su šiuo socialistų lyderiu ir aptarti jo pasitraukimo iš valdžios.

​Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro pirmadienį pareiškė, kad yra pasirengęs kalbėtis su JAV vadovu Donaldu Trumpu, kuris anksčiau sakė neatmetantis galimybės susitikti su šiuo socialistų lyderiu ir aptarti jo pasitraukimo iš valdžios.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro pirmadienį pareiškė, kad yra pasirengęs kalbėtis su JAV vadovu Donaldu Trumpu, kuris anksčiau sakė neatmetantis galimybės susitikti su šiuo socialistų lyderiu ir aptarti jo pasitraukimo iš valdžios.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2020, 8:03 AM, atnaujinta Jun 23, 2020, 8:04 AM

„Kai ateis laikas, esu pasirengęs pagarbiai kalbėtis su prezidentu Donaldu Trumpu“, – valstybinei naujienų agentūrai AVN sakė N. Maduro.

D. Trumpas sekmadienį paskelbtame interviu naujienų portalui „Axios“ sakė, kad „galbūt pagalvos apie“ susitikimą su N. Maduro, bet pirmadienį tviterio žinute pakeitė kursą.

„Mano administracija visuomet stovėdavo LAISVĖS... pusėje, prieš despotišką Maduro režimą! Su Maduro susitikčiau aptarti tik vieno dalyko: taikaus pasitraukimo iš valdžios!“ – sakė D. Trumpas.

N. Maduro D. Trumpo komentarų nepaminėjo, bet sakė, kad taip, kaip kalbėjosi su Joe Bidenu, „galėtų kalbėtis ir su Trumpu“.

Demokratų kandidatas į JAV prezidentus J. Bidenas varžysis su D. Trumpu lapkričio rinkimuose. N. Maduro su J. Bidenu buvo susitikęs 2015 metais, kai pastarasis buvo Baracko Obamos viceprezidentas.

Vašingtonas yra vienas pagrindinių Venesuelos opozicijos lyderio Juano Guaido sąjungininkų, bet ta parama pastaraisiais mėnesiais išblėso, jo iššūkiui, kurį jis metė N. Maduro valdymui, praradus varomąją jėgą.

Opozicijos kontroliuojamo parlamento pirmininkas J. Guaido prieš pusantrų metų pasiskelbė laikinuoju Venesuelos prezidentu, parlamentui pripažinus per 2018 metų rinkimus, daugelio laikomus suklastotais, perrinktą N. Maduro uzurpatoriumi.

JAV buvo vienos pirmųjų iš daugiau kaip 50 šalių, pripažinusių J. Guaido. D. Trumpo administracija sugriežtino sankcijas N. Maduro bei jo aplinkos žmonėms, siekdama palikti jį be pajamų ir priversti atsistatydinti.

Iš pradžių J. Guaido į mitingus prieš N. Maduro sukviesdavo didžiules minias, bet opozicijos lyderio žvaigždė per praėjusius metus priblėso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.