Per incidentą Glazge nušautas įtariamasis, sužeisti šeši žmonės

Škotijos didžiausiame mieste Glazge penktadienį įvyko „rimtas incidentas“, per kurį buvo nušautas įtariamasis ir buvo sužeisti šeši žmonės, įskaitant policijos pareigūną, pranešė teisėsauga.

​Glazgo policija penktadienį pranešė, kad saugumo ir gelbėjimo tarnybos reaguoja į incidentą didžiausio Škotijos miesto centre ir paragino žmones vengti tos teritorijos.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Glazgo policija penktadienį pranešė, kad saugumo ir gelbėjimo tarnybos reaguoja į incidentą didžiausio Škotijos miesto centre ir paragino žmones vengti tos teritorijos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2020, 4:35 PM, atnaujinta Jun 26, 2020, 7:53 PM

„Asmuo, pašautas ginkluotos policijos, mirė. Šeši kiti žmonės yra ligoninėje ir gydomi dėl sužalojimų – įskaitant policijos pareigūną, kurio būklė kritinė, bet stabili“, – sakoma Škotijos vyriausiojo konsteblio pavaduotojo Steve'o Johnsono pranešime.

S. Johnsonas sakė norįs „nuraminti visuomenę, kad šis incidentas yra suvaldytas ir kad platesnei visuomenei pavojaus nėra“.

Pasak jo, policija neieško jokių kitų su šiuo incidentu, įvykusiu apie 13 val. 15 min. vietos (15 val. 15 min. Lietuvos) laiku, susijusių asmenų.

Škotijos policija nurodė šio įvykio nelaikanti teroristiniu incidentu.

Incidentas įvyko miesto centre esančioje Vest Džordžo gatvėje. Buvo uždaryta keletas gatvių, policija taip pat apsupo aplinkinę teritoriją.

Su benamyste ir už žmogaus teises kovojanti labdaros organizacija „Positive Action in Housing“ socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad tame viešbutyje per koronaviruso protrūkį gyveno prieglobsčio prašytojai.

S. Johnsonas nurodė, kad policijos nušautas įtariamasis buvo vyras, bet nepatikslino, kaip nukentėjo pareigūnas, pasirodžius pranešimų, kad šis buvo sužeistas peiliu.

Duodama interviu visuomeniniam transliuotojui BBC Škotijos vyriausioji ministrė Nicola Sturgeon sakė pasikalbėjusi su Jungtinės Karalystės premjeru Borisu Johnsonu, išreiškusiu susirūpinimą ir užuojautą.

Pasak jos, „Glazgo miestui ši popietė buvo baisi“.

B. Johnsonas sakė esąs „labai nuliūdintas baisaus incidento Glazge“ ir mintimis esantis „su visomis aukomis ir jų šeimomis“.

Tuo metu JK vidaus reikalų sekretorė Priti Patel pavadino padėtį Škotijoje „keliančia didelį nerimą“.

Incidentas įvyko praėjus mažiau nei savaitei po to, kai viename parke Anglijos pietiniame Redingo mieste buvo nudurti trys žmones. Policija tiria tą incidentą kaip susijusį su terorizmu.

Tuomet buvo suimtas 25 metų vyras, daugelio žiniasklaidos priemonių identifikuotas kaip pabėgėlis iš Libijos.

Krauju aplaistyta žemė

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti Vest Džordžo gatvėje susirinkę ginkluoti policininkai. Per televiziją buvo parodyta, kaip keli žmonės lydimi iš viešbučio pakeltomis virš galvos rankomis.

Vienas liudininkas, kurio žodžius citavo britų naujienų agentūra „Press Association“, pasakojo matęs ant žemės gulėjusį vyrą be batų ir jį už pašonės laikantį asmenį.

„Nežinau, ar tai buvo šautinė žaizda, durtinė žaizda, ar dar kažkas“, – sakė netoliese esančiame biure dirbantis Craigas Milroy.

Pasak jo, tas vyras buvo vienas iš keturių žmonių, kuriuos iš įvykio vietos išvežė paramedikai.

„Po to pastebėjome kilusį sąmyšį, daugiau atvykstančių greitosios pagalbos automobilių, pamatėme, kaip ginkluoti policininkai įbėgo į viešbutį šalia alinės „Society Room“, – sakė liudininkas.

„Vis dar stovėjome lauke, o paskui atvyko visi tie policininkai, riaušių policijos pareigūnai. Tada pagalbos komanda liepė mums sugrįžti atgal ir užrakinti duris.“

Kita liudininkė, prisistačiusi Louisa, televizijai „Sky News“ pasakojo, kad matė, kaip „ant kraujo aplaistytos žemės buvo suteikiama pagalba žmonėms“.

„Mačiau, kaip žmonės bėga iš viešbučio ir kaip policija šaukia: „Rankas aukštyn, išeikite!“ – pridūrė ji. – Visa gatvė buvo pilna policijos automobilių, greitosios pagalbos automobilių, apsupusių ją kordonu.“ 

„Policija šaukė kituose pastatuose šalia viešbučio „Park Inn“ buvusiems žmonėms, kad jie liktų viduje ir neišeitų į gatvę“, – nurodė liudininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.