Nužudyto Slovakijos žurnalisto kolega sulaukė grasinimų mirtimi

Slovakijoje žurnalistinius tyrimus apie korupciją aukštuose valdžios sluoksniuose atliekantis žurnalistas sulaukė grasinimų mirtimi, penktadienį pranešė naujienų portalo aktuality.sk vyriausiasis redaktorius.

 J. Kuciakas ir jo sužadėtinė Martina Kušnirova buvo nušauti namuose – kaip įtariama, paliepus svarbių pažinčių turinčiam slovakų verslininkui Marianui Kočneriui, kurio verslo veiklą tyrė šis reporteris.<br> AP nuotr.
 J. Kuciakas ir jo sužadėtinė Martina Kušnirova buvo nušauti namuose – kaip įtariama, paliepus svarbių pažinčių turinčiam slovakų verslininkui Marianui Kočneriui, kurio verslo veiklą tyrė šis reporteris.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2020, 7:39 PM, atnaujinta Jun 26, 2020, 7:40 PM

Daugiau nei prieš dvejus metus Slovakijoje buvo nužudytas kitas žurnalistas Janas Kuciakas. Jis buvo nušautas, kai ruošėsi paskelbti straipsnį tame pačiame portale apie numanomus Slovakijos politikų ryšius su Italijos mafija, taip pat pažeidimus, susijusius su Europos Sąjungos paramos žemės ūkiui išmokomis.

Peteris Sabo, duomenų analize užsiimantis portalo reporteris, ketvirtadienį savo pašto dėžutėje rado kulką, pranešė vyriausiasis redaktorius Peteris Bardy.

„Tikrai norėčiau tikėti, kad tai buvo vaikų pokštas, bet po to, kas įvyko prieš daugiau nei dvejus metus, žinau, kad jeigu tai ne pokštas, tai gali nužudyti“, – sakė P. Bardy.

Slovakijos nacionalinės policijos viršininkas Milanas Lucansky penktadienį paskelbė pareiškimą, kad pradėtas tyrimas ir imtasi „būtinų priemonių“. Daugiau informacijos jis nepateikė.

J. Kuciakas ir jo sužadėtinė Martina Kušnirova buvo nušauti namuose – kaip įtariama, paliepus svarbių pažinčių turinčiam slovakų verslininkui Marianui Kočneriui, kurio verslo veiklą tyrė šis reporteris.

M. Kočneris pareiškė atmetąs kaltinimą, kad jis įsakė nužudyti J. Kuciaką. Jo bylos nagrinėjimas teisme bus tęsiamas liepos mėnesį.

Šis nužudymas į dienos šviesą iškėlė korupciją Slovakijos aukštuosiuose politiniuose sluoksniuose ir nuvertė nuo valdžios valdančiąją partiją.

P. Sabo rašo apie nusikaltėlių pasaulį, įtariamus buvusio teisingumo ministro įstatymų pažeidimus ir sukčiavimą PVM.

„Yra daug priežasčių baimintis, kad kulka pašto dėžutėje nėra pokštas“, – parašė P. Bardy.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.