Dviejose šiaurinėse Meksikos valstijose rasti 30 žmonių palaikai

Meksikos vidurio šiaurinėje Sakatekaso valstijoje 14 nužudytų žmonių palaikai buvo rasti išmesti pakelėje netoli Fresniljo miesto, penktadienį pranešė policija.

​Meksikos vidurio šiaurinėje Sakatekaso valstijoje 14 nužudytų žmonių palaikai buvo rasti išmesti pakelėje netoli Fresniljo miesto, penktadienį pranešė policija.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Meksikos vidurio šiaurinėje Sakatekaso valstijoje 14 nužudytų žmonių palaikai buvo rasti išmesti pakelėje netoli Fresniljo miesto, penktadienį pranešė policija.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-06-27 11:10, atnaujinta 2020-06-27 11:11

Apie šį incidentą buvo pranešta tą pačią dieną, kai Meksike įtariami narkotikų kontrabandininkų gaujos smogikai apšaudė sostinės saugumo vado šarvuotą automobilį, sužeidė šį pareigūną ir nužudė kitus tris žmones.

Sakatekaso valstijos policija nepateikė išsamesnės informacijos, tačiau nuotraukose buvo matyti į paklodes suvynioti ir lipnia juosta apvynioti žmonių palaikai, sumesti į krūvą purvinoje pakelėje.

Anksčiau penktadienį Meksiko miesto policijos vadas Omaras Garcia Harfuchas pateko į daugiau kaip dviejų dešimčių nusikaltėlių surengtą pasalą garsiausiame sostinės bulvare, kur jo automobilis buvo apšaudytas .50 kalibro snaiperiniais šautuvais ir apmėtytas granatomis. Policijos vadas buvo sužeistas trimis kulkomis ir skeveldromis. Per užpuolimą žuvo du jį saugoję pareigūnai ir dar viena pro šalį atsitiktinai važiavusi moteris.

Ketvirtadienį Ramiojo vandenyno pakrantėje esančios Sinaloa valstijos policija pranešė, jog kaimo vietovėje netoli Kuljakano miesto pikape buvo rasti septynių vyrų, dėvėjusių kariškus drabužius, kūnai.

Kitame netoliese esančiame rajone policija rado dar devynis kūnus, prie vieno iš jų buvo automatas. Netoliese pastebėtos dvi kulkomis suvarpytos transporto priemonės. Trečiadienį čia įvyko keli susišaudymai.

Sinaloa valstijoje veikia to paties pavadinimo kartelis, o žuvusieji, regis, buvo to kartelio besivaržančių gaujų nariai.

„Akivaizdu, kad vyksta kova tarp organizuotų nusikalstamų grupuočių“, – pareiškė valstijos policijos vadas Cristobalis Castaneda. Jis pažymėjo, kad per pastarąjį mėnesį valstijos policija toje srityje konfiskavo penkis kulkosvaidžius, du .50 kalibro snaiperinius šautuvus ir maždaug 35 tūkst. šovinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.