Glazge per išpuolį subadyto policininko būklė stabili

Policininko, kuriam buvo padarytos kelios durtinės žaizdos per ankstesnę dieną įvykdytą išpuolį viename Glazgo viešbutyje, kurio metu buvo sužeisti šeši žmonės ir nukautas užpuolikas, būklė šeštadienį buvo stabili, pranešė Škotijos policija.

Policijos konsteblis Davidas Whyte'as, penktadienį, birželio 26-ąją sužeistas per incidentą Vest Džordžo gatvėje Glazge, dabar yra stabilios būklės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Policijos konsteblis Davidas Whyte'as, penktadienį, birželio 26-ąją sužeistas per incidentą Vest Džordžo gatvėje Glazge, dabar yra stabilios būklės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2020, 8:06 PM, atnaujinta Jun 27, 2020, 8:17 PM

„Policijos konsteblis Davidas Whyte'as, penktadienį, birželio 26-ąją sužeistas per incidentą Vest Džordžo gatvėje #Glazge, dabar yra stabilios būklės Karalienės Elzbietos universiteto ligoninėje“, – sakoma policijos „Twitter“ žinutėje.

42 metų D. Whyte'as buvo sužeistas reaguodamas į incidentą viešbutyje „Park Inn“, kuriame yra apgyvendinti prieglobsčio prašytojai.

Penki sužeisti vyrai taip pat tebegydomi ligoninėje.

Įtariamas užpuolikas buvo nušautas policijos įvykio vietoje.

Šeštadienį pareigūnai tebebudėjo gatvėje, kurioje įvyko ši ataka. Pareigūnai penktadienį sakė nelaikantys incidento teroristiniu išpuoliu.

Škotijos vyriausioji ministrė Nicola Sturgeon per tviterį parašė: „Mano mintys šiandien lieka su konstebliu Whyte, už kurio drąsą visi esame giliai dėkingi, ir su kitais žmonėmis, patyrusiems sužalojimų per baisų vakarykštį incidentą. Linkiu jiems visiems visiškai ir greitai pasveikti.“

Manoma, kad minėtame viešbutyje gyveno apie 100 prieglobsčio ieškotojų, įkurdintų ten per koronaviruso pandemiją. Nevyriausybinės organizacijos šeštadienį išreiškė susirūpinimą dėl šių žmonių gyvenimo sąlygų ir jų poveikio.

„Jiems faktiškai buvo pasakyta likti savo viešbučiuose per visą šią pandemiją, ir dabar tai tęsiasi jau tris mėnesius“, – naujienų agentūrai AFP sakė labdaros grupės „Positive Action Scotland“ vykdomoji direktorė Robina Qureshi.

„Taigi, jie buvo palikti šiomis sąlygomis, ir kai kuriais atvejais žmonės kalbėdavo norintys nusižudyti arba reikšdavo mintis apie savižudybę, kentėjo nuo gilios depresijos, stiprėjant šio karantino padariniams“, – pridūrė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.