Brazilijos švietimo ministras atsistatydino dėl melagingo gyvenimo aprašymo

Brazilijos švietimo ministras antradienį, vos penkios dienos po jo paskyrimo, atsistatydino dėl kaltinimų, kad jis nurodė melagingus savo akademinės biografijos faktus.

 Brazilijos švietimo ministras antradienį, vos penkios dienos po jo paskyrimo, atsistatydino dėl kaltinimų, kad jis nurodė melagingus savo akademinės biografijos faktus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Brazilijos švietimo ministras antradienį, vos penkios dienos po jo paskyrimo, atsistatydino dėl kaltinimų, kad jis nurodė melagingus savo akademinės biografijos faktus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-07-01 10:14

Carlosas Alberto Decotelli buvo pirmasis juodaodis, paskirtas į kraštutinių dešiniųjų prezidento Jairo Bolsonaro vyriausybę.

Po kelių kontroversijos dienų C. A. Decotelli atsistatydinimo raštą įteikė prezidentui sostinėje Brazilijoje, sakė atstovas Paulo Roberto.

J. Bolsonaro paskyrė C. A. Decotelli praėjusią savaitę, vietoje birželio viduryje atsistatydinusio Abrahamo Weintraubo, kuris įsivėlė į virtinę ginčų, taip pat ir dėl rasistinių antikiniškų komentarų tviteryje.

C. A. Decotelli teigė, kad įgijo magistro laipsnį Getulio Vargaso fonde (FGV) – Brazilijos aukštojo mokslo institucijoje ir strateginių studijų centre, taip pat daktaro laipsnį Argentinos Rosarijaus universitete, ir kad po doktorantūros studijavo Vokietijos Vupertalio universitete.

Tačiau po jo paskyrimo šie teiginiai sulaukė didelio dėmesio, o daugelis Brazilijos žiniasklaidos priemonių ėmė jį vadinti „būsimuoju eksministru“.

C. A. Decotelli akademinę kvalifikaciją liaupsino J. Bolsanaro, praėjusią savaitę tviteryje paskelbdamas apie jo paskyrimą.

Tačiau jau penktadienį Rosarijaus universiteto rektorius pareiškė, kad C. A. Decotelli šiame universitete daktaro laipsnio neįgijo ir niekada savo disertacijos negynė.

Pirmadienį ministras paaiškino, kad universiteto vertinimo komisija paprašė jo padaryti pakeitimų disertacijoje, bet jam baigėsi pinigai ir jis turėjo grįžti į Braziliją.

Vupertalio universitetas pareiškime nurodė, kad C. A. Decotelli čia neįgijo jokių mokslinių laipsnių.

C. A. Decotelli taip pat buvo apkaltintas studijų Brazilijoje metais nuplagijavęs kelis mokslinius straipsnius. Brazilijos universitetas antradienį sakė, kad ministras 2016–2018 metais jame neprofesoriavo, nors taip teigiama C. A. Decotelli gyvenimo aprašyme.

Nuo J. Bolsonaro atėjimo į valdžią 2019 metų sausį iš jo administracijos buvo atleista ar atsistatydino maždaug tuzinas ministrų, dėl kontroversijų ar nesutarimų su prezidentu. C. A. Decotelli buvo trečias švietimo ministras per pusantrų metų.

Be to, nuo naujojo koronaviruso protrūkio Brazilijoje pradžios atsistatydino jau du sveikatos apsaugos ministrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.