Turkijoje nuskendus 60 migrantų plukdžiusiam laiveliui pareigūnai sulaikė 11 asmenų

Turkija trečiadienį paskelbė, kad rytinėje Vano provincijoje ežere nuskendus laiveliui su 60 migrantų ir žuvus mažiausiai šešiems žmonėms, buvo sulaikyta 11 asmenų.

 Turkija trečiadienį paskelbė, kad rytinėje Vano provincijoje ežere nuskendus laiveliui su 60 migrantų ir žuvus mažiausiai šešiems žmonėms, buvo sulaikyta 11 asmenų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Turkija trečiadienį paskelbė, kad rytinėje Vano provincijoje ežere nuskendus laiveliui su 60 migrantų ir žuvus mažiausiai šešiems žmonėms, buvo sulaikyta 11 asmenų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2020, 3:20 PM

Migrantai, norintys galiausiai pasiekti Europą, dažnai kerta Turkijos rytinę sieną su Iranu. Daug tokių migrantų keliauja iš Afganistano.

Turkijos vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu sakė, kad laiveliu per Vano ežerą plaukė 55–60 migrantų, bet jis šeštadienį vakare nuskendo, tikriausiai dėl audros.

Pasak ministro, surasti šeši skenduoliai, bet kitų keleivių, tarp kurių tikriausiai buvo moterų ir vaikų, likimas kol kas neaiškus.

Trečiadienį paieška tęsiama, sakė S. Soylu ir pridūrė, kad pareigūnams apie incidentą buvo pranešta tik kitą dieną.

Tarp laiveliu plaukusių migrantų buvo afganų, pakistaniečių ir iraniečių, pranešė naujienų televizija „HaberTurk“.

Pirmąjį šių metų pusmetį į Turkiją atvyko maždaug 30 tūkst. afganų ir pakistaniečių, rodo Vidaus reikalų ministerijos duomenys.

Pernai daugiau kaip 200 tūkst. afganų ir 71 tūkst. pakistaniečių buvo sučiupti bandantys kirsti šią šalį, bet šiemet tokių migrantų skaičius dėl koronaviruso pandemijos smarkiai sumažėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.