Indijos premjeras po konfrontacijos su Kinija netikėtai atvyko į pasienio regioną

Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi penktadienį netikėtai nuvyko į pasienyje su Kinija esantį šiaurinį regioną.

 Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi penktadienį netikėtai nuvyko į pasienyje su Kinija esantį šiaurinį regioną.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi penktadienį netikėtai nuvyko į pasienyje su Kinija esantį šiaurinį regioną.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2020, 12:58 PM

Tai pirmas vyriausybės vadovo apsilankymas šiame rajone po praėjusį mėnesį pasienyje įvykusio susirėmimo, per kurį žuvo 20 indų karių.

Galvano slėnyje įvykęs incidentas buvo pirma per 45 metus konfrontacija prie ginčijamos sienos tarp abiejų kaimynių, per kurią žuvo indų karių.

N. Modi atvyko į karinę bazę Ladake, esančią už maždaug 100 km nuo vietos, kur birželio 15-ąją įvyko susirėmimas tarp Indijos ir Kinijos pajėgų.

Vėliau premjeras ketina netoliese esančio Leho karinėje ligoninėje aplankyti per tą mūšį sužeistus indų karius.

N. Modi lydi Indijos ginkluotųjų pajėgų vadas generolas Bipinas Rawatas.

Kinija per konfrontaciją pasienyje taip pat patyrė nuostolių, bet iki šiol jokios informacijos apie aukų skaičių nepateikė.

Abi šalys kaltino viena kitą dėl incidento ir papildomai pasiuntė į regioną tūkstančius karių.

Buvo surengti keli abiejų valstybių karinių pareigūnų derybų raundai. Kita vertus, nors kaimynės tikina norinčios taikiai išspręsti nesutarimus, pastebimos pažangos kol kas nebuvo padaryta.

Indija taip pat ėmėsi ekonominio spaudimo ir šią savaitę uždraudė 59 kiniškas mobiliųjų telefonų programėles, tarp jų itin populiarias „TikTok“ ir „WeChat“, savo sprendimą motyvuodama nacionalinio saugumo sumetimais.

Pranešama, kad dėl sugriežtintos patikros pasienio kontrolės postuose Indijos uostuose įstrigo daug iš Kinijos importuojamų prekių, įskaitant žaliavas, gyvybiškai svarbias Indijos farmacijos pramonei, krovinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?