Pakistane susidūrus traukiniui ir mikroautobusui su piligrimais žuvo 22 žmonės

Rytų Pakistane penktadienį žuvo mažiausiai 22 žmonės, nereguliuojamoje geležinkelio pervažoje keleiviniam traukiniui susidūrus su mikroautobusu, kuriuo važiavo sikhų piligrimai, pranešė pareigūnai.

 Pakistane susidūrus traukiniui ir mikroautobusui su piligrimais žuvo 22 žmonės.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pakistane susidūrus traukiniui ir mikroautobusui su piligrimais žuvo 22 žmonės.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2020, 10:26 PM

19 žuvusiųjų buvo tos pačios šeimos nariai.

Pasak valstybinės pagalbos tarnybos pareigūno Rajos Ijazo, avarija įvyko Pandžabo provincijos Šeikupuros rajone. Vietos policijos viršininkas Ghazi Salahuddinas nurodė, kad žuvusieji ir sužeistieji buvo nugabenti į netoliese esančią ligoninę.

Sikhų piligrimai buvo atvykę iš šiaurės vakarų Pešavaro miesto ir važiavo namo, apsilankę Nankana Sahibo šventovėje Šeikupuroje. Pareigūnai nurodė, kad sužeistieji vėliau buvo nugabenti į ligoninę Lahoro mieste, Pandžabo provincijos sostinėje.

Mikroautobuse buvo 30 piligrimų. Traukinio keleiviai per incidentą nenukentėjo.

„Apie 20 žmonių neteko gyvybių per tragišką susidūrimą. Du sužeistieji nuo patirtų sužalojimų vėliau mirė, tad aukų skaičius išaugo iki 22“, – sakoma Pakistano vidaus reikalų ministerijos pranešime.

Anot Šeikupuro vyriausybės pareigūno Asgharo Joyos, pirminiai duomenys rodo, kad autobuso vairuotojas mėgino artėjant traukiniui kirsti bėgius, tačiau transporto priemonė ėmė buksuoti ir įstrigo. Vis tik valdininkas pabrėžė, kad nelaimės aplinkybės dar tikslinamos.

Pakistano premjeras Imranas Khanas tviteryje parašė, kad jį „labai nuliūdino“ šis tragiškas incidentas.

Vietos televizija parodė ant bėgių stovintį sumaitotą mikroautobusą.

Pakistane įvyksta daug traukinių avarijų, daugiausia dėl saugos standartų nesilaikymo, prastai prižiūrimos geležinkelių sistemos ir mašinistų aplaidumo.

Vasarį prie nereguliuojamos geležinkelio pervažos Pakistano pietiniame Rohrio rajone traukiniui įsirėžus į keleivinį autobusą žuvo 19 žmonių ir nukentėjo dar 28.

Spalį Pandžabo provincijoje mažiausiai 74 žmonės žuvo ir dar dešimtys buvo sužeisti per gaisrą keleiviniame traukinyje, kilusį keleiviams naudojantis nešiojamąja dujine virykle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.