D. Peskovas: Kremlius nemato intensyvesnio žurnalistų persekiojimo tendencijos

Kremlius nemato priežasčių kalbėti apie suintensyvėjusį žurnalistų persekiojimą ir ragina šiuo klausimu nedaryti apibendrinimų, trečiadienį pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas.

 Dmitrijus Peskovas neigiamai atsakė į klausimą, ar Kremlius pastebi dažnesnius žurnalistų sulaikymus ir baudžiamąsias bylas žiniasklaidos atstovams.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Dmitrijus Peskovas neigiamai atsakė į klausimą, ar Kremlius pastebi dažnesnius žurnalistų sulaikymus ir baudžiamąsias bylas žiniasklaidos atstovams.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2020, 1:36 PM

Dmitrijus Peskovas neigiamai atsakė į klausimą, ar Kremlius pastebi dažnesnius žurnalistų sulaikymus ir baudžiamąsias bylas žiniasklaidos atstovams. „Ne, mes tokios tendencijos nepastebime, nematome“, – sakė jis.

Pasak Kremliaus atstovo, šiuo klausimu vis dėlto „reikia remtis konkrečiais dalykais“.

„Siūlyčiau neapibendrinti“, – pridūrė D. Peskovas.

JAV ambasados Maskvoje atstovė išvakarėse pareiškė, kad žurnalistų persekiojimas Rusijoje primena kampaniją prieš spaudos laisvę.

„Matome rusų žurnalistų areštą po arešto: [tai] pradeda priminti sustyguotą kampaniją prieš spaudos laisvę“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė ambasados atstovė spaudai Rebecca Ross.

Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) antradienį sulaikė Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovo patarėją, buvusį laikraščių „Kommersant“ ir „Vedomosti“ žurnalistą Ivaną Safronovą.

FSB teigimu, I. Safronovas rinko konfidencialią informaciją apie Rusijos kariuomenę, gynybą bei saugumą ir „perdavė ją“ vienos NATO šalies žvalgybai.

Maskvos teismas leido jį suimti dviem mėnesiams.

Per pavienius I. Safronovo šalininkų piketus Maskvos centre buvo sulaikyti 25 žmonės, daugiausia žurnalistai.

Be to, pirmadienį Rusijos teismas žurnalistę Svetlaną Prokopjevą, dirbančią „Laisvosios Europos radijo/Laisvės radijo“ (RFE/RL) rusų redakcijoje laisvai samdoma bendradarbe, pripažino kalta dėl „terorizmo teisinimo“ ir skyrė jai didelę baudą,

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.