Kuveito 91-erių valdytojas paguldytas į ligoninę medicininei apžiūrai

Kuveito 91 metų valdovas buvo paguldytas į ligoninę medicininei apžiūrai, šeštadienį pranešė šios nafta turtingos šalies valstybinė naujienų agentūra.

Šeichas Sabahas valdo Kuveitą nuo 2006 metų sausio. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Šeichas Sabahas valdo Kuveitą nuo 2006 metų sausio. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2020, 5:09 PM

Šeichas Sabahas al Ahmadas al Sabahas yra „geros sveikatos būklės“, pranešė naujienų agentūra KUNA, cituodama vieno šalies ministro pareiškimą.

Trumpame pranešime kitų detalių nepateikiama. Vis tik žinia nuskambėjo mažytei valstybei grumiantis su koronaviruso pandemija. Iki šiol 4,1 mln. gyventojų turinčioje šalyje užregistruota 58 tūkst. užsikrėtimo atvejų ir 400 mirčių. Pasak vietos Sveikatos apsaugos ministerijos, daugiau nei 49 tūkst. žmonių pasveiko po COVID-19.

Pernai rugpjūtį Kuveitas pripažino, kad emyras susidūrė su tam tikra sveikatos „problema“, dėl kurios teko jį paguldyti į ligoninę.

Apie tai buvo pranešta, kai vizito atvykęs Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas nedetalizuodamas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad „meldžiasi už greitą emyro pasveikimą“.

Šeichas Sabahas valdo Kuveitą nuo 2006 metų sausio. Jis jau kurį laiką ragino diplomatiškai spręsti regioninius klausimus, tokius kaip keturių arabų valstybių Katarui taikomas boikotas, ir surengė kelias dideles donorų konferencijas dėl paramos tokioms karo draskomoms šalims kaip Irakas ir Sirija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.