Izraelio premjero B. Netanyahu bylos nagrinėjimas bus atnaujintas sausį

Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu bylos dėl korupcijos nagrinėjimas teisme bus atnaujintas sausį ir prasidės nuo triskart per savaitę planuojamų rengti įrodymų vertinimo posėdžių, sekmadienį nusprendė Jeruzalės teismas.

​Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu bylos dėl korupcijos nagrinėjimas teisme bus atnaujintas sausį ir prasidės nuo triskart per savaitę planuojamų rengti įrodymų vertinimo posėdžių, sekmadienį nusprendė Jeruzalės teismas.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu bylos dėl korupcijos nagrinėjimas teisme bus atnaujintas sausį ir prasidės nuo triskart per savaitę planuojamų rengti įrodymų vertinimo posėdžių, sekmadienį nusprendė Jeruzalės teismas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-07-19 13:33

Dar nežinoma, ar B. Netanyahu privalės asmeniškai dalyvauti visuose teismo posėdžiuose, nors kai kurios Izraelio žiniasklaidos priemonės pranešė, kad gali būti to reikalaujama.

Visgi nepaisant to, ar premjeras privalės asmeniškai dalyvauti varginančiame teismų maratone, neabejojama, kad visuomenei kils daug klausimų dėl to, ar jis galės eiti savo pareigas tuo metu, kai vyks teismai.

Teismo sprendimas buvo priimtas po antrojo posėdžio, kuriame apsvarstyta, kaip vyks procesas ir kokia bus jo sparta.

Teismo procesas buvo pradėtas gegužę po dviejų mėnesių delsos, kurią lėmė koronaviruso pandemija. Procesas atnaujinamas tuo metu, kai B. Netanyahu sulaukia vis daugiau kritikos dėl to, kaip jo vyriausybė valdė sveikatos krizę ir jos sukeltą ekonominį nuosmukį.

Į skandalų virtinę pakliuvęs B. Netanyahu yra kaltinamas sukčiavimu, pasitikėjimo sulaužymu ir kyšio priėmimu. Įtariama, kad premjeras gavo dosnių dovanų iš draugų milijardierių ir užtikrino palankius žiniasklaidos magnatams sprendimus už tai, kad jis ir jo šeimos nariai būtų būtų palankiau nušviečiami žiniasklaidoje.

B. Netanyahu neigia neteisėtus veiksmus, tvirtindamas, kad tapo žiniasklaidos organizuotos raganų medžioklės, kurią vykdo šališka teisėsaugos sistema, auka.

Pirmajame gegužės mėnesį vykusiame teismo posėdyje, prieš pat stodamas prieš teisėjus, savo partijos narių apsuptyje B. Netanyahu rėžė piktą tiradą, užsipuldamas šalies teisines institucijas.

B. Netanyahu nepasirodė sekmadienio posėdyje.

Pasak Izraelio žiniasklaidos, teisėjas nusprendė, kad įrodymų nagrinėjimas byloje prasidės sausį ir vyks tris kartus per savaitę.

Žiniasklaida taip pat pranešė, kad B. Netanyahu advokatas paprašė atidėti bylos nagrinėjimą dėl viruso, sakydamas, kad kaukių dėvėjimas trukdo apklausti liudytojus.

Pastaruoju metu B. Netanyahu susiduria su didele kritika dėl to, kaip jo vyriausybė kovojo su koronaviruso sukelta krize.

Nors atrodė, kad šaliai pavyko suvaldyti pirmąją infekcijos bangą, sprendimas greitai vėl atverti ekonomiką, regis, paskatino naujų užkrato atvejų skaičiaus augimą.

Vis dėlto net daugėjant užkrato atvejų skaičiui, B. Netanyahu ir jo vyriausybė, suformuota siekiant įveikti krizę, regis, to nepaisė ir vykdė ekonomikos atnaujinimo planus bei įgyvendino kitus politinius prioritetus.

Nuo to laiko vyriausybė vėl atnaujino apribojimus, įskaitant tik savaitgaliais galiojantį karantiną, kuris turėtų būtų įvestas ateinančią savaitę.

Nuo protrūkio pradžios Izraelyje užfiksuota beveik 50 000 užsikrėtimo atvejų, mirė 406 žmonės. Daugiau nei 21 000 žmonių pasveiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.