Paauglės kerštas: nušovė du vyrus, nužudžiusius jos tėvus

Afganistane viena paauglė nušovė du Talibano kovotojus ir dar kelis sužeidė, kai šie nužudė jos tėvus už palaikymą vyriausybei, antradienį pranešė pareigūnai.

Afganistane viena paauglė nušovė du Talibano kovotojus ir dar kelis sužeidė, kai šie nužudė jos tėvus už palaikymą vyriausybei, antradienį pranešė pareigūnai.<br>Soc. tinklo „Twitter“ nuotr.
Afganistane viena paauglė nušovė du Talibano kovotojus ir dar kelis sužeidė, kai šie nužudė jos tėvus už palaikymą vyriausybei, antradienį pranešė pareigūnai.<br>Soc. tinklo „Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2020, 8:14 PM, atnaujinta Jul 22, 2020, 11:35 AM

Incidentas įvyko praeitą savaitę, kovotojams užpuolus namą centrinės Goro provincijos viename iš kaimų, kuriame gyveno mergaitės Qamar Gul šeima.

Kovotojai ieškojo mergaitės tėvo – kaimo seniūno, naujienų agentūrai AFP sakė vietos policijos vadovas Habiburahmanas Malekzada.

Jos tėvas buvo vyriausybės šalininkas, todėl Talibano kovotojai įsiveržė į vyro namą ir ištempė jį į lauką, pasakojo H. Malekzada.

Kai vyro žmona pasipriešino, talibai abu sutuoktinius sušaudė prie jų namo, pridūrė pareigūnas.

„Qamar Gul, kuri buvo name, paėmė šeimos turėtą Kalašnikovo automatą ir pirmiausiai nušovė du Talibano kovotojus, nužudžiusius jos tėvus, o tuomet dar kelis sužeidė“, – sakė H. Malekzada.

Pasak pareigūnų, Q. Gul yra 14–16 metų paauglė. Daugelis afganistaniečių nežino savo tikslaus amžiaus.

Vėliau keli kiti Talibano kovotojai atakavo mergaitės namą, bet keletas gyventojų ir provyriausybinių sukarintų grupių narių po susišaudymo sugebėjo juos atremti.

Afganistano saugumo pajėgos išgabeno Q. Gul ir jos jaunesnį brolį į saugesnę vietą, sakė provincijos gubernatoriaus atstovas Mohamedas Arefas Aberas.

Po šio incidento socialiniuose tinkluose buvo paskelbta daug liaupsių Q. Gul „didvyriškam“ poelgiui.

Nuotrauka, kurioje matyti kaklaskarę dėvinti Q.Gul, laikanti rankose automatą, pastarosiomis dienomis žaibiškai išplito internete.

„Keliu kepurę prieš jos narsą! Šaunuolė“, – per „Facebook“ parašė Najiba Rahmi.

„Afganės mergaitės galia“, – pridūrė kita feisbuko vartotoja Fazila Alizada.

„Žinome, kad tėvai – nepakeičiami, bet tavo kerštas suteiks šiokios tokios ramybės“, – savo feisbuko žinutėje komentavo Mohamedas Salehas.

Talibanas neretai žudo kaimų gyventojus, jeigu įtaria juos esant vyriausybės arba saugumo pajėgų informatoriais.

Pastaraisiais mėnesiais kovotojai taip pat suintensyvino atakas prieš saugumo pajėgas, nors sutiko pradėti taikos derybas su Kabulu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.