Kinija nurodė uždaryti JAV konsulatą Čengdu

Kinija penktadienį paskelbė, kad atšaukė leidimą veikti JAV konsulatui pietvakariniame Čengdu mieste, atsakydama į analogišką Jungtinių Valstijų sprendimą dėl Kinijos konsulato Hjustone.

 Kinija penktadienį paskelbė, kad atšaukė leidimą veikti JAV konsulatui pietvakariniame Čengdu mieste.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kinija penktadienį paskelbė, kad atšaukė leidimą veikti JAV konsulatui pietvakariniame Čengdu mieste.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2020, 8:39 AM

Šis žingsnis yra „legitimus ir reikalingas atsakas į nepagrįstas Jungtinių Valstijų priemones“, sakoma kinų URM pranešime.

„Dabartinė Kinijos ir JAV santykių situacija nėra tokia, kokią Kinija nori matyti, o už visa tai atsakingos JAV“, – teigiama jame.

Tarp dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų tvyro įtampa dėl įvairių klausimų, įskaitant kontroversišką Pekino Honkongui patvirtintą nacionalinio saugumo įstatymą.

Antradienį Vašingtonas nurodė Pekinui per 72 val. uždaryti savo konsulatą Hjustone, o Kinija pagrasino atsakomosiomis priemonėmis, jei JAV neatšauks savo sprendimo.

Čengdu konsulate, įkurtame 1985 metais, dirba apie 200 žmonių, iš jų apie 150 – vietos gyventojai, sakoma jo tinklalapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.