„Twitter“ pašalino D. Trumpo paskelbtą „dezinformuojantį“ vaizdo įrašą

Bendrovė „Twitter“ antradienį paskelbė pašalinusi iš savo platformos vaizdo įrašą, kuriame keli gydytojai daro galimai klaidingus pareiškimus apie koronaviruso pandemiją ir kuriuo buvo pasidalinęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

Donaldas Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Donaldas Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2020, 8:39 PM

Anksčiau panašių veiksmų ėmėsi socialinis tinklas „Facebook“.

„Prie to vaizdo įrašo pridėtos žinutės pažeidžia mūsų politiką dėl dezinformacijos apie COVID-19“, – pareiškė vienas „Twitter“ atstovas, atsisakęs patikslinti, kiek žmonių spėjo peržiūrėti medžiagą.

Vaizdo įrašą pirmadienio vakarą taip pat pašalino „Facebook“, pranešė bendrovės atstovas, paaiškinęs, kad toje medžiagoje buvo dalijamasi „melaginga informacija apie vaistus ir gydymą nuo COVID-19“.

Iš „Facebook“ pašalintą vaizdo įrašą, kuriame grupė gydytojų teigia, kad kaukės ir karantinas nėra būtini norint sustabdyti ligos plitimą, spėjo peržiūrėti 14 mln. žmonių, pranešė laikraštis „The Washington Post“.

Tie specialistai taip pat pataria vartoti hidroksichlorokviną – vaistą nuo maliarijos, kurio poveikis gydant nuo COVID-19 nepatvirtintas.

Pašalinus įrašą iš „Facebook“, D.Trumpas pasidalino keliais iš jo iškarpytais klipais su savo 84 mln. sekėjų tviteryje.

Pasak „The Washington Post“, prezidentas taip pat pasidalino 14 žinučių, kuriose ginamas hidroksichlorokvino naudojimas. „Twitter“ vėliau ištrynė tuos pranešimus.

JAV lyderio sūnui Donaldui Trumpui jaunesniajam antradienį buvo laikinai uždrausta rašyti žinutes, jam paskelbus vaizdą įrašą, kuriame vienas gydytojas tvirtina, jog hidroksichlorokvinas išgydo nuo COVID-19.

„Žinutę būtina pašalinti, nes ji pažeidžia mūsų taisykles (dalijimasis dezinformacija apie COVID-19), todėl paskyra 12 valandų veiks ribotu režimu“, – naujienų agentūrai AFP sakė „Twitter“ atstovas.

„Twitter“ pradėjo imtis veiksmų prieš prezidento D.Trumpo žinutes, bendrovės teigimu, pažeidžiančias platformos taisykles.

Birželio mėnesį socialinis tinklas paslėpė žinutę, kurioje prezidentas grasino panaudoti „rimtą jėgą“ prieš protestuotojus Vašingtone. Interneto milžinės teigimu, ta žinute buvo pažeistas draudimas skelbti užgaulų turinį.

Vėliausi „Twitter“ ir „Facebook“ veiksmai eskalavo grumtynes tarp Baltųjų rūmų ir socialinių tinklų kompanijų, kurias valstybės vadovas kaltina šališku požiūriu į konservatorius, nors pats turi daug sekėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.