Baltarusijoje renginiai prieš rinkimus vyks griežtesnėmis saugumo sąlygomis

Baltarusijoje per kandidatų į prezidentus mitingus ir susitikimus bus griežtinamos saugumo priemonės, ketvirtadienio rytą pareiškė Saugumo tarybos vadovas Andrejus Ravkovas.

​Baltarusijoje per kandidatų į prezidentus mitingus ir susitikimus bus griežtinamos saugumo priemonės, ketvirtadienio rytą žurnalistams pareiškė Saugumo tarybos vadovas Andrejus Ravkovas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
​Baltarusijoje per kandidatų į prezidentus mitingus ir susitikimus bus griežtinamos saugumo priemonės, ketvirtadienio rytą žurnalistams pareiškė Saugumo tarybos vadovas Andrejus Ravkovas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2020, 11:25 AM, atnaujinta Jul 30, 2020, 11:33 AM

„Kandidatams pateikta tam tikros informacijos. Bus organizuojami renginiai, imantis griežtesnių saugumo priemonių“, – sakė A. Ravkovas.

Jis pridūrė, kad masiniai renginiai „vyks be suvaržymų, bet neperžengiant tam tikrų ribų“.

Išvakarėse valstybinė agentūra „BelTA“ pranešė, kad netoli Minsko buvo sulaikyti 32 „užsienio privačios karinės kompanijos „Wagner“ kovotojai“, o dar vienas asmuo buvo sulaikytas šalies pietuose.

Trečiadienio vakarą šią informaciją per skubų Saugumo tarybos posėdį patvirtino Valstybės saugumo komiteto (KGB) vadovas Valerijus Vakulčikas.

Anksti ketvirtadienį A. Ravkovas pareiškė, jog Minsko apylinkėse sulaikyti „Wagner“ dirbantys Rusijos piliečiai „duoda parodymus“.

Anot baltarusių valstybinės žiniasklaidos, teisėsaugos institucijos sužinojo, kad į šalį atvyko daugiau nei 200 žmonių, siekiančių destabilizuoti padėti prieš rugpjūčio 9 dieną vyksiančius rinkimus.

Kandidatai į prezidentus per ketvirtadienį vykusį neeilinį Centrinės rinkimų komisijos (CRK) posėdį buvo perspėti apie potencialias provokacijas per mitingus, pareiškė valstybės vadovo posto siekianti Ana Kanopackaja.

„Buvome įspėti apie galimas provokacijas per masinius renginius“, – po susitikimo sakė ji.

Politikė pridūrė sulaukusi pažado, kad „piketų metu nebus pažeidžiamos nei piliečių, nei kandidatų teisės“.

„Bus įrengtos papildomos užtvaros, bus atliekamas patikrinimas, – pažymėjo A. Kanopackaja. – Pažiūrėsime, kaip bus iš tikrųjų.“

Pastarieji įvykiai yra naujausias netikėtas posūkis Baltarusijos prezidento rinkimų kampanijoje, per kurią A. Lukašenka prieš rugpjūčio 9-ąją įvyksiantį balsavimą jau pasiuntė už grotų savo pagrindinius varžovus.

Rusija yra artimiausia politinė ir ekonominė Baltarusijos sąjungininkė, tačiau jų santykiai kartais tampa įtempti.

Pastaraisiais metais Minskas buvo vis labiau spaudžiamas suartėti su Maskva, tačiau A. Lukašenka atmetė idėją dėl visaverčio šalių suvienijimo.

„Wagner“ – mįslinga rusų samdinių organizacija, kurią, kaip pranešama, kontroliuoja Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas. Manoma, kad tūkstančiai „Wagner“ kontraktininkų remia Maskvos interesus įvairiuose konfliktuose užsienyje, įskaitant Siriją, Ukrainą ir Libiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.