Į Rusiją pabėgusio pretendento į Baltarusijos prezidentus žmona iškviesta į VRM

Baltarusijos prezidento posto siekusio opozicijos politiko Valerijaus Cepkalos žmona Veronika Cepkalo ketvirtadienį pranešė, kad yra kviečiama į šalies Vidaus reikalų ministeriją duoti parodymų dėl jos vyrui iškeltos bylos.

​Baltarusijos prezidento posto siekusio opozicijos politiko Valerijaus Cepkalos žmona Veronika Cepkalo ketvirtadienį pranešė, kad yra kviečiama į šalies Vidaus reikalų ministeriją duoti parodymų dėl jos vyrui iškeltos bylos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Baltarusijos prezidento posto siekusio opozicijos politiko Valerijaus Cepkalos žmona Veronika Cepkalo ketvirtadienį pranešė, kad yra kviečiama į šalies Vidaus reikalų ministeriją duoti parodymų dėl jos vyrui iškeltos bylos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-07-30 11:50, atnaujinta 2020-07-31 11:31

„Šiandien ryte gavau šaukimą į VRM – mane kviečia duoti parodymus byloje, iškeltoje mano vyrui Valerijui Cepkalai vieno Turkijos piliečio“, – sakė V. Cepkala.

„Taip pat noriu pareikšti, kad mano seserį, [banko] „Belgazprombank“ darbuotoją, šiandien nežinomi civiliai apsirengę žmonės stovėjimo aikštelėje įsodino į automobilį ir išvežė nežinoma kryptimi“, – pridūrė ji.

Per rugpjūčio 9-ąją vyksiančius rinkimus autoritarinis Baltarusijos vadovas Aleksandras Lukašenka sieks šeštosios kadencijos, o jo režimas balsavimui artėjant ėmėsi griežtų veiksmų prieš opoziciją – buvo sulaikyta daugybė protestuotojų ir dalis siekusių tapti kandidatais.

Praeitą penktadienį Valerijaus Cepkalos rinkimų štabas pranešė, kad šis opozicijos politikas kurio Centrinė rinkimų komisija neįregistravo kandidatu, su savo vaikais pabėgo į Maskvą, baimindamasis arešto.

V. Cepkala, buvęs Aukštųjų technologijų parko vadovas, pareiškė planuojantis Rusijoje, Ukrainoje, Europos Sąjungoje ir JAV surengti virtinę spaudos konferencijų, per kurią pasauliui atskleistų tiesą apie padėtį rinkimams besiruošiančioje Baltarusijoje. Politikas pareiškė raginsiantis Rusiją, ES ir JAV „nepripažinti rinkimų, jei jie bus suklastoti“.

Veronika Cepkala savo ruožtu nusprendė likti Baltarusijoje, nes dalyvauja įregistruotos opozicijos kandidatės Svetlanos Tichanovskajos rinkimų kampanijoje.

S. Tichanovskaja per savo kampaniją suvienijo jėgas su V. Cepkalo ir Marija Kolesnikova – buvusio „Belgazprombank“ vadovo Viktoro Babarykos kampanijos vadove. V. Babaryka, laikytas potencialiai stipriausiu A. Lukašenkos varžovu, birželį buvo suimtas dėl įtariamų finansinių nusikaltimų, o jo kandidatūrą į prezidento postą atsisakyta įregistruoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.