Rusijos teismas buvusiam JAV jūrų pėstininkui skyrė devynerių metų kalėjimo bausmę

Rusijos teismas ketvirtadienį skyrė devynerių metų laisvės atėmimo bausmę buvusiam JAV jūrų pėstininkui, pripažintam kaltu dėl policijos pareigūnų užpuolimo.

​Rusijos teismas ketvirtadienį skyrė devynerių metų laisvės atėmimo bausmę buvusiam JAV jūrų pėstininkui, pripažintam kaltu dėl policijos pareigūnų užpuolimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Rusijos teismas ketvirtadienį skyrė devynerių metų laisvės atėmimo bausmę buvusiam JAV jūrų pėstininkui, pripažintam kaltu dėl policijos pareigūnų užpuolimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2020, 2:56 PM, atnaujinta Jul 30, 2020, 3:39 PM

29-erių studentas ir buvęs jūrų pėstininkas iš Teksaso Trevoras Reedas buvo kaltinamas praėjusiais metais būdamas neblaivus po vieno vakarėlio užpuolęs policininkus: sugriebęs vieną pareigūną, kol buvo vežamas į nuovadą, ir alkūne smogęs kitam.

Maskvos teisme jis pasirodė dėvėdamas veido kaukę, o skaitydamas verdiktą teisėjas sakė, kad tie policininkai patyrė „psichinę ir fizinę žalą“.

Laisvės atėmimo bausmę T. Reedas turės atlikti bendrojo režimo pataisos darbų kolonijoje, iš teismo salės pranešė naujienų agentūros AFP reporteris.

„Tai – visiškai politinė byla, – sakė T. Reedas, teismui paskelbus nuosprendį. – Prašysiu savo vyriausybės politinės paramos.“

Jo byla patraukė Rusijoje dirbančių JAV diplomatų dėmesį, o Jungtinių Valstijų ambasadorius Maskvoje Johnas Sullivanas sakė sekantis T. Reedo ir kitų Rusijoje sulaikytų amerikiečių bylas.

T. Reedas nuo praėjusių metų rugpjūčio buvo laikomas areštinėje Maskvoje. Savo kaltės jis nepripažino ir sakė neprisimenantis incidento.

Jo šeima skelbė pavojų dėl galimų pažeidimų teismo procese ir sakė, kad prokurorų prašyta beveik 10 metų kalėjimo bausmė yra neteisinga.

Teisėjui paskelbus nuosprendį, T. Reedo tėvas Joey sakė, kad planuoja kreiptis tiesiogiai į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną dėl teismo, kurį jis pavadino „visiškai korumpuotu“.

„Nesiginčijame dėl Rusijos įstatymų, ginčijamės dėl to, kaip Rusijos įstatymai taikomi“, – kalbėjo jis.

T. Reedo byla sulaukė dėmesio dėl ilgos įkalinimo bausmės, gresiančios JAV piliečiui, ir Rusijos ir JAV žiniasklaidoje pasirodžiusių spėlionių, kad amerikietis gali tapti kalinių mainų dalimi.

Birželį kitas buvęs JAV jūrų pėstininkas Paulas Whelanas Rusijoje buvo nuteistas dėl šnipinėjimo. Jam skirta 16 metų kalėti griežto režimo kolonijoje. Taip pat esama spėlionių dėl galimo jo iškeitimo į JAV sulaikytus rusus.

P. Whelano brolis Davidas trečiadienį sakė, kad „mūsų šeima nėra informuota apie vyriausybės diskusijas, jei tokių yra, dėl Paulo bylos“.

J. Sullivanas taip pat sakė nerimaujantis dėl bylos sukčiavimu įtariamam JAV investuotojui Michaelui Calvey, kuris buvo sulaikytas pernai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.