Meksika paskelbė sulaikiusi vieną ieškomiausių šalyje nusikaltėlių

Meksikos centrinėje Gvanachuato valstijoje per sekmadienį surengtą karinę operaciją buvo sulaikytas galingo nelegalios prekybos degalais kartelio lyderis Juanas Antonio Yepezas, pranešė vyriausybė.

A. Yepezas, laikomas vienu labiausiai ieškomų Meksikos nusikaltėlių, organizavo kartelį, kuris užsiima degalų iš vamzdynų vagystėmis ir jų pardavinėjimu juodojoje rinkoje.<br>I.Gelūno nuotr.
A. Yepezas, laikomas vienu labiausiai ieškomų Meksikos nusikaltėlių, organizavo kartelį, kuris užsiima degalų iš vamzdynų vagystėmis ir jų pardavinėjimu juodojoje rinkoje.<br>I.Gelūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-08-02 21:40, atnaujinta 2020-08-02 21:44

Apie A. Yepezo, dar žinomo kaip „El Marro“, sulaikymą buvo paskelbta oficialioje Meksikos saugumo ir piliečių apsaugos ministro Alfonso Durazo paskyroje tviteryje.

A. Yepezas, laikomas vienu labiausiai ieškomų Meksikos nusikaltėlių, organizavo kartelį, kuris užsiima degalų iš vamzdynų vagystėmis ir jų pardavinėjimu juodojoje rinkoje.

Pasak A. Durazo, anksti ryte sulaikytas A. Yepezas buvo perkeltas į didžiausio saugumo kalėjimą Gvanachuate ir stos prieš federalinį teisėją, kuris išdavė jo arešto orderį dėl kaltinimų „organizuotu nusikalstamumu ir degalų vagystėmis“.

Liepos 24 dieną pareigūnai suėmė artimą A. Jepezo parankinį ir vienos iš kartelio grupuočių vadeivą Jose Guadalupe.

Birželio mėnesį buvo areštuoti trisdešimt kartelio narių, įskaitant A. Yepezo motiną ir seserį – kartelio vadeiva netgi paskelbė vaizdo įrašą, reikalaujantį jas paleisti.

Abi moterys buvo paleistos po kelių dienų ir teigė, kad buvo kankinamos.

Gvanachuatas yra vienas svarbiausių Meksikos pramonės centrų, tačiau valstijos gausi infrastruktūra traukia įvairių nusikalstamų grupuočių dėmesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.