Mauritanijoje netikėtai atsistatydino premjeras ir vyriausybė

Mauritanijos prezidentas Mohamedas Ould Cheikhas El Ghazouani ketvirtadienį pertvarkė vyriausybę ir atleido premjerą, dirbusį šiame poste tik metus.

 Mauritanijos premjeras Ismailas Ould Bedda Ould Cheikhas Sidiya ketvirtadienį netikėtai paskelbė atsistatydinantis.<br> STOP kadras.
 Mauritanijos premjeras Ismailas Ould Bedda Ould Cheikhas Sidiya ketvirtadienį netikėtai paskelbė atsistatydinantis.<br> STOP kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2020, 5:10 PM, atnaujinta Aug 6, 2020, 5:20 PM

Šios Sacharos valstybės valstybinė naujienų agentūra AMI pranešė, kad premjeras Ismailas Ould Bedda Ould Cheikhas Sidiya įteikė savo vyriausybės atsistatydinimo raštą.

Jo įpėdiniu buvo paskirtas buvęs politinis patarėjas Mohamedas Ould Bilalas, kuriam „pavesta suformuoti vyriausybę“, su anonimiškumo sąlyga sakė vienas prezidentūros pareigūnas.

Netikėto atsistatydinimo priežastis kol kas neaiški.

M. Ould Cheikhas El Ghazouani pernai rugpjūčio 1-ąją pakeistė ilgametį prezidentą Mohamedą Ould Abdel Azizą. Anksčiau jis tarnavo šalies ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo štabo viršininku ir dirbo gynybos ministru.

M. Ould Abdel Azizas į valdžią atėjo per 2008 metų perversmą ir laimėjo 2009-aisiais surengtus rinkimus, o 2014 metais buvo perrinktas naujai kadencijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.