Po pražūtingo sprogimo Beirute E. Macronas išvyko į Libaną

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ketvirtadienį atvyko į Libaną išreikšti solidarumo su šia šalimi po jos sostinę nuniokojusio milžiniško sprogimo.

 Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ketvirtadienį išskrido į Libaną išreikšti solidarumo su šia šalimi po jos sostinę nuniokojusio milžiniško sprogimo, informavo Eliziejaus rūmai.<br> SIPA Press/Scanpix nuotr.
 Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ketvirtadienį išskrido į Libaną išreikšti solidarumo su šia šalimi po jos sostinę nuniokojusio milžiniško sprogimo, informavo Eliziejaus rūmai.<br> SIPA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2020, 10:08 AM, atnaujinta Aug 6, 2020, 1:29 PM

Jis yra pirmasis užsienio lyderis, apsilankęs Beirute po antradienį įvykusios nelaimės.

Prancūzijos prezidentą pasitiko Libano vadovas Michelis Aounas.

Kaip anksčiau skelbė Eliziejaus rūmai, Beirute prancūzų lyderis susitiks su „visais politiniais veikėjais“, įskaitant prezidentą M. Aouną ir premjerą Hassaną Diabą.

E. Macronas ragins skubiai padėti Libanui, tačiau taip pat tikimasi, kad jis pareikalaus reformų buvusiame Prancūzijos protektorate.

Po sprogimo, pareikalavusio per 130 gyvybių, sužeidusio dar tūkstančius žmonių ir nusėjusio rūkstančiomis nuolaužomis kelis kvartalus aplink Beiruto uostą, priblokštos kitos šalys siuntė savo paieškų specialistų komandas.

Tačiau pažadai suteikti pagalbą iškėlė naujų klausimų dėl šalies, išgyvenančios ekonominę ir politinę krizę, pastaraisiais metais atgrasinančią aukotojus.

Galingo tarsi žemės drebėjimas sprogimo tiksli priežastis dar tiriama, bet veikiausiai jį sukėlė gaisras, persimetęs į sandėlį, kur buvo aplaidžiai laikoma tūkstančiai tonų azoto trąšų. Šis sprogimas buvo galingiausias, kada nors įvykęs Beirute.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.