D. Trumpas sekmadienį dalyvaus aukotojų Beirutui konferencijoje

JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį pareiškė dalyvausiantis tarptautinėje aukotojų telekonferencijoje, per kurią bus koordinuojama pagalba Libanui po galingo sprogimo Beirute.

 JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį pareiškė dalyvausiantis tarptautinėje aukotojų telekonferencijoje, per kurią bus koordinuojama pagalba Libanui po galingo sprogimo Beirute.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį pareiškė dalyvausiantis tarptautinėje aukotojų telekonferencijoje, per kurią bus koordinuojama pagalba Libanui po galingo sprogimo Beirute.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-08-08 14:08, atnaujinta 2020-08-08 14:16

D. Trumpas, anksčiau pasikalbėjęs su konferenciją organizuojančiu Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad „visi nori padėti!“

„Sekmadienį dalyvausime telekonferencijoje su prezidentu Macronu, Libano vadovais ir įvairių kitų pasaulio šalių lyderiais“, – pažymėjo jis.

Katastrofinis sprogimas Beiruto uoste nusinešė daugiau kaip 150 gyvybių ir nuniokojo dideles miesto teritorijas, o gelbėtojai toliau desperatiškai ieško po griuvėsiais galimai gyvų išlikusių žmonių.

Pasak pareigūnų, didžiulis pavojingų amonio nitrato trąšų krovinys ne vienus metus gulėjo sandėlyje pačiame sostinės centre ir kažkaip užsidegė, todėl antradienį nugriaudėjo žemę sudrebinęs sprogimas.

Libano ligoninės, jau ir taip sunkiai susidorojančios su gausėjančiais COVID-19 atvejais ir kenčiančios nuo rimtos ekonominės krizės, per sprogimą buvo smarkiai apgadintos ir sulaukė didžiulio sužeistųjų antplūdžio.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) paragino surinkti 15 mln. (12,7) JAV dolerių neatidėliotiniems gyventojų sveikatos poreikiams patenkinti.

Pasak Jungtinių Tautų, iš 300 tūkst. namų netekusių žmonių beveik 80 tūkst. yra vaikai, įskaitant daugybę nepilnamečių, kurie dabar yra atskirti nuo savo šeimų.

Penktadienį Libane nusileido lėktuvai su humanitarine pagalba iš Irano, Saudo Arabijos ir Jungtinių Arabų Emyratų, o anksčiau – iš Prancūzijos, Kuveito, Kataro ir Rusijos.

Anot D. Trumpo, į Libaną iš JAV išvyko trys atsargų prikrauti lėktuvai, taip pat gelbėtojų ir medikų komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.