Per sprogimą Beiruto uoste nuskendusio kruizinio laivo savininkas pateikė ieškinį Aukoms rengiamos masinės laidotuvės

Kruizinio laivo, nuskendusio per galingą sprogimą, šią savaitę driokstelėjusio Beiruto uoste, savininkas libanietis pateikė teismui ieškinį dėl šio incidento, penktadienį pranešė Nacionalinė naujienų agentūra.

Kruizinio laivo, nuskendusio per galingą sprogimą, šią savaitę driokstelėjusio Beiruto uoste, savininkas libanietis pateikė teismui ieškinį dėl šio incidento, penktadienį pranešė Nacionalinė naujienų agentūra.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Kruizinio laivo, nuskendusio per galingą sprogimą, šią savaitę driokstelėjusio Beiruto uoste, savininkas libanietis pateikė teismui ieškinį dėl šio incidento, penktadienį pranešė Nacionalinė naujienų agentūra.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2020, 10:02 AM, atnaujinta Aug 8, 2020, 10:14 AM

Du laivo „Orient Queen“ įgulos nariai žuvo ir dar septyni buvo sužeisti antradienį viename uosto sandėlyje per gaisrą detonavus didžiuliam amonio nitrato kroviniui. Per šį sprogimą didžioji dalis uosto buvo sulyginta su žeme, taip pat buvo nuniokoti daugelis Libano sostinės rajonų.

„Verslininkas Merhi Abou Merhi, kruizinio laivo „Orient Queen“ savininkas, pateikė ieškinį prieš šio katastrofinio sprogimo kaltininkus“, – sakoma valstybinės naujienų agentūros pranešime.

Agentūra pažymėjo, kad tokio pobūdžio ieškinys yra pirmasis ir gali atverti kelią daugybei panašių teisinių pretenzijų ateinančiomis dienomis ir savaitėmis.

Didelis kruizinis laivas, galintis priimti mažiausiai 300 svečių ir turėjęs kazino, stovėjo savo registracijos uoste, kai įvyko nelaimė.

Kaip pranešama, per sprogimą Beirute žuvo mažiausiai 154 žmonės, bet aukų skaičius tikriausiai dar didės, nes dešimtys žmonių tebėra dingę, o daugelio ligoninėse gydomų sužeistųjų būklė yra kritinė.

Libane sprogimo aukoms bus rengiamos masinės laidotuvės

Šeštadienį libaniečiai rengiasi masinėms per didžiulį sprogimą Beiruto jūrų uoste žuvusių aukų laidotuvėms. Nelaimė nusinešė mažiausiai 154 gyvybes.

Masinės laidotuvės, kurias lydės šūkis „Teisybė aukoms, režimo kerštas“, vyks centriniame Libano sostinės rajone šeštadienio popietę.

„Libano žmonės tik gedės aukų, nenorime, kad čia dalyvautų pareigūnai. Tai bus pykčio ir liūdesio diena“, – laidotuvių rengėjai teigė naujienų agentūrai dpa.

Antradienį kilęs didžiulis sprogimas sunaikino Beiruto uostą ir pražudė mažiausiai 154 žmones bei sužeidė apie 5 tūkst. gyventojų. Skaičiuojama, kad sugriuvus daugybei miesto pastatų namų neteko apie 250 – 300 tūkst. žmonių.

Anot Libano ministro pirmininko Hassano Diabo, sprogimas kilo uosto sandėlyje, kuriame laikyta maždaug 2,75 tūkst. tonų amonio salietros. Ši pavojinga medžiaga buvo laikoma ne vienerius metus.

„Šią tragediją lėmė Libano vyriausybės aplaidumas“, -dpa sakė Wissamas Harakė, vienas iš aukų laidotuvių organizatorių.

Po milžiniško sprogimo tebeieškoma daugiau kaip 60 žmonių

Beirute tebeieškoma daugiau kaip 60 žmonių, praėjus keturioms dienoms po milžiniško sprogimo uoste, nusinešusio daugiau kaip 150 žmonių gyvybių, šeštadienį pranešė vienas Libano sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas.

„Žuvusiųjų skaičius yra 154, įskaitant 25 dar neatpažintus“ asmenis, naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas.

„Be to, daugiau kaip 60 žmonių tebėra dingę“, – pridūrė jis.

Sveikatos apsaugos ministerija penktadienį nurodė, kad mažiausiai 120 iš daugiau kaip 5 tūkst. žmonių, sužeistų per antradienį driokstelėjusį sprogimą, būklė tebėra kritinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.