Kanuose dėl gandų apie šaudynes kilus panikai, nukentėjo dešimtys žmonių

Kanuose pietų Prancūzijoje praėjusią naktį dešimtys žmonių buvo nesunkiai sužeisti pagrindiniame kurorto pėsčiųjų take kilus panikai, kurią išprovokavo neteisingi gandai apie tariamas šaudynes, antradienį pranešė pareigūnai ir gelbėtojai. 

​Kanuose pietų Prancūzijoje praėjusią naktį dešimtys žmonių buvo nesunkiai sužeisti pagrindiniame kurorto pėsčiųjų take kilus panikai, kurią išprovokavo neteisingi gandai apie tariamas šaudynes, antradienį pranešė pareigūnai ir gelbėtojai.<br>SIPA press/Scanpix nuotr.
​Kanuose pietų Prancūzijoje praėjusią naktį dešimtys žmonių buvo nesunkiai sužeisti pagrindiniame kurorto pėsčiųjų take kilus panikai, kurią išprovokavo neteisingi gandai apie tariamas šaudynes, antradienį pranešė pareigūnai ir gelbėtojai.<br>SIPA press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2020, 2:37 PM

Pagalbos tarnybos pranešė, kad iki 4 val. ryto (5 val. Lietuvos laiku) suskaičiavo 44 nukentėjusius žmones. Dalis jų į ligoninę buvo nuvežti greitosios pagalbos automobiliais, kiti ten nuvyko patys.  

Visi sužalojimai nesunkūs, daugiausia – blauzdų, sakė vienas gelbėtojas ir pridūrė, kad dauguma žmonių nukentėjo, kai apimti išgąsčio puolė stumdytis ir bėgti nuo grėsmės, kuri iš tiesų neegzistavo.       

Kilus masinei panikai, beveik 100 pagalbos tarnybų darbuotojų buvo pasiųsti į Kruazeto promenadą prabangiame kurorte, kuris daugeliui asocijuojasi su jame rengiamu Kanų kino festivaliu.   

Internete paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip išsigandę žmonės slepiasi po kavinių stalais ar paknopstomis bėga įvairiomis kryptimis krantine, kur išsidėstę daugybė prabangių butikų ir kasmet ištiesiamas raudonas kilimas garsiausioms pasaulio kino žvaigždėms.      

„Kanuose neaidėjo šūviai“, – apie vidurnaktį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė kurorto meras Davidas Lisnard'as. 

Anot jo, kolektyvinė panika kilo, kai kažkoks asmuo sušuko: „šūvis“. 

Kiek vėliau meras pridūrė, kad tokia žmonių reakcija „daug pasako apie mūsų visuomenėje tvyrančios įtampos mastą“.  

Pajūrio Alpių regiono, kuriam priklauso Kanai bei Nica, administracija antradienį paryčiais tviteryje parašė, kad nebuvo jokių šaudynių. 

„Tai panika. NESKLEISKITE MELAGINGŲ GANDŲ!“ – rašė administracija. 

Nuo 2015-ųjų Prancūzijoje buvo įvykdytos kelios teroristinės atakos. Per vieną jų 2016 metų liepos 14-ąją, Prancūzijai švenčiant Bastilijos paėmimo dieną, Nicos kurorte užpuolikas, nukreipęs į minią sunkvežimį, nužudė 86 žmones.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.