Šalia Mongolijos esančio Rusijos regiono valdžia nurodė skiepyti žmones nuo buboninio maro

Atokaus Rusijos regiono vadovas ketvirtadienį pareiškė, kad dviejų rajonų, kurie ribojasi su Mongolija, gyventojai turėtų būti paskiepyti nuo buboninio maro.

​Atokaus Rusijos regiono vadovas ketvirtadienį pareiškė, kad dviejų rajonų, kurie ribojasi su Mongolija, gyventojai turėtų būti paskiepyti nuo buboninio maro.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Atokaus Rusijos regiono vadovas ketvirtadienį pareiškė, kad dviejų rajonų, kurie ribojasi su Mongolija, gyventojai turėtų būti paskiepyti nuo buboninio maro.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2020, 2:52 PM

Šis nurodymas paskelbtas Mongolijos sveikatos apsaugos ministerijai išvakarėse pranešus apie dar vieną buboninio maro auką. Šiemet Mongolijoje ir kaimyninėje Kinijoje užfiksuoti jau keli šios pavojingos užkrečiamosios ligos atvejai.

Sibiro Tuvos regiono vadovas Šolbanas Kara-oolas sakė, kad dviejų rajonų – Oviuro ir Mongun Taigos – gyventojai turi būti paskiepyti nuo šios ligos.

Šie du rajonai turi apie 14 tūkst. gyventojų.

„Ši liga yra pavojinga“, – pranešime sakė Š. Kara-oolas, ragindamas pasiskiepyti visus vyresnius nei dvejų metų gyventojus, taip pat užtikrinti, kad gydymo įstaigose nuolat būtų vakcinos nuo buboninio maro atsargų.

Visuomenės sveikatos specialistai anksčiau kreipėsi į kalnuotų Tuvos ir Altajaus regionų gyventojus ragindami juos nemedžioti ir nevalgyti švilpikų.

Buboninis maras yra labai užkrečiamas. Nuo gyvūnų žmonėms jį paprastai perneša užsikrėtusios blusos; taip pat galima per kontaktą su sergančiais gyvūnais, įskaitant švilpikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.