Masinės muštynės restorane: susimušė 50 vestuvių ir krikštynų dalyvių

Tai, kad per vestuves alkoholio padauginę svečiai susistumdo ar net susimuša, Lenkijoje nėra naujiena. Visgi tokių masinių vestuvininkų muštynių, kokios praėjusį sekmadienį įvyko viename Palenkės Sokoluvo miesto restorane, šalies policininkai teigia anksčiau niekada neužregistravę.

 ​Tai, kad per vestuves alkoholio padauginę svečiai susistumdo ar net susimuša, Lenkijoje nėra naujiena. Visgi tokių masinių vestuvininkų muštynių, kokios praėjusį sekmadienį įvyko viename Palenkės Sokoluvo miesto restorane, šalies policininkai teigia anksčiau niekada neužregistravę.<br> EMPICS Entertainment/Scanpix nuotr.
 ​Tai, kad per vestuves alkoholio padauginę svečiai susistumdo ar net susimuša, Lenkijoje nėra naujiena. Visgi tokių masinių vestuvininkų muštynių, kokios praėjusį sekmadienį įvyko viename Palenkės Sokoluvo miesto restorane, šalies policininkai teigia anksčiau niekada neužregistravę.<br> EMPICS Entertainment/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Varšuva

Aug 14, 2020, 10:49 PM

Tai buvo antra vestuvių diena, liaudiškai vadinama sveikatos pataisymo diena (lenk. „poprawiny“), kurioje švęsti pasilieka daugiausiai jaunimas. Tą popietę tačiau restorane vyko dvi šventės – netoli vestuvininkų puotavo ir į kūdikio krikštynas susirinkę svečiai.

Devyniolika tūkstančių gyventojų turinčio Palenkės Sokoluvo policijos atstovas spaudai Jakubas Wiesakas žiniasklaidai pareiškė, jog pirminės konflikto priežasties nustatyti nepavyko, nes visi muštynių dalyviai buvo girti ir įvykius pasakojo skirtingai.

J.Wiesako teigimu, masinėse muštynėse iš viso dalyvavo pusšimtis žmonių, daugelis jų vyrai, tačiau į peštynes įsijungė ir keliolika moterų. Kadangi atvykęs vienas policininkų ekipažas nesugebėjo muštynių nutraukti, skubiai į restoraną buvo iškviestas teisėsaugininkų pastiprinimas bei greitoji medikų pagalba.

Į ligoninę buvo išgabenti penki labiausiai nukentėję muštynių dalyviai. Šiems gydytojai siuvo žaizdas, darė rentgeno nuotraukas. Vienam vyriškiui teko gipsuoti ranką, o dviems teks kreiptis į stomatologus dėl išmuštų dantų.

Įvykis sukėlė daugybę komentarų vietos žiniasklaidoje. Internautai šmaikštavo, jog provincija išsaugojo protėvių tradiciją kiekvieną didesnį balių užbaigti muštynėmis.

Tuo pačiu buvo ir stebimasi, jog abiejų švenčių dalyviai prieš tai bažnyčioje meldėsi už meilę ir santarvę, o restorane akimirksniu pamiršo savo linkėjimus ir priesaikas. Buvo priminta ir tai, jog šalį valdanti katalikiška Teisės ir teisingumo partija (TTP) teigia, jog už ją nuolat balsuojantys Palenkės regiono žmonės yra ištikimiausi šeimos ir tautinių vertybių puoselėtojai.

Internautai stebėjosi, jog dėl kilusių muštynių TTP neapkaltino LGBT atstovų ir Briuselio, mat nacionalistai juos kaltina keliant didžiausią grėsmę tautinėms vertybėms.

Žiniasklaida priminė, jog provincijoje muštynės per vestuves nėra retas reiškinys.

Prieš dvejus metus kalnų kurorte Ščyrke viename restorane vyko dvejos vestuvės, ir keli jų dalyviai susimušė. Prieš penkerius metus Vloclave dviejų vestuvių dalyvių muštynėse jaunasis neteko dantų ir prarado vestuvinį žiedą.

2010 metais Novy Targo mieste trys vestuvininkai po muštynių su prašalaičiais pateko į ligoninę, o vienam po dūrio peiliu teko daryti operaciją.

2009 metais Murovo miestelyje netoli Opolės į ligoninę pateko net keturi vestuvininkai, kuriuos sumušė vietos gyventojai. Konfliktas užsimezgė po to, kai įkaušę vestuvių dalyviai vyriškiai ėmė priekabiauti gatvėje prie vietinių merginų, o šių garbę ginti vėliau susibūrę vietiniai sumušė vestuvininkus ir išvartė vaišių stalus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.