Papua Naujojoje Gvinėjoje per pabėgimą iš kalėjimo nušauta 11 žmonių

Papua Naujojoje Gvinėjoje per masinį pabėgimą iš kalėjimo buvo nušauta 11 kalinių, o 36 ištrūko ir tebesislapsto, antradienį paskelbė pareigūnai.

 Papua Naujojoje Gvinėjoje per masinį pabėgimą iš kalėjimo buvo nušauta 11 kalinių, o 36 ištrūko ir tebesislapsto, antradienį paskelbė pareigūnai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Papua Naujojoje Gvinėjoje per masinį pabėgimą iš kalėjimo buvo nušauta 11 kalinių, o 36 ištrūko ir tebesislapsto, antradienį paskelbė pareigūnai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2020, 8:39 AM

Kaliniai iš kalėjimo „Buimo“ antrajame pagal dydį Ramiojo vandenyno salų valstybės mieste Lajėje pabėgo puolę prie vartų, kai gydyti buvo išvežamas vienas sergantis kalinys.

Grupė, kurioje kažkas turėjo peilį, užpuolė budėjusį pareigūną ir ėmė bėgti iš kalėjimo teritorijos.

Pataisos tarnybos komisaras Stephenas Pokanisas sakė, kad apsaugininkai ir policininkai, bandydami sulaikyti grupę, nušovė 11 kalinių.

„Patikslinome savo duomenis; iš tikrųjų [dalyvavo] 47 kaliniai: 11 žuvusiųjų, kurie yra Lajės morge, ir 36 dar tebesislapstantys“, – antradienį naujienų agentūrai AFP sakė komisaras.

Šiemet tai bent ketvirtas masinis pabėgimas iš Papua Naujosios Gvinėjos kalėjimų. Pranešta, kad sausio mėnesį iš „Buimo“ pabėgo 16 kalinių. 2017 metais per pabėgimą iš šio kalėjimo buvo nušauta 17 kalinių.

Pataisos ministras Chrisas Nagoi išreiškė nusivylimą dėl naujausio incidento, kuris įvyko penktadienį, ir kaltino policiją dėl to, kad prokurorams negreit pateikiamos bylos ir kaltinamieji dėl to ilgam įstringa kalėjimuose.

„Asmenys, kuriems taikomas kardomasis kalinimas, kenčia tylėdami, mėnesių mėnesius laukdami savo teismo datos“, – sakoma jo pareiškime, kuriame teigiama, kad iš kalėjimų bėga daugiausia tie, kam taikomas kardomasis kalinimas.

Kalėjimai Papua Naujojoje Gvinėjoje dažnai būna perpildyti ir garsėja prastomis sąlygomis, juose viešpatauja savivalė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.