Rusijos teismas nubaudė V. Putino iškamšą pasidariusius jaunuolius

Permės teisme pasibaigė 2,5 metų trukęs teismas, kuriame buvo nagrinėjama trijų jaunuolių byla. Vaikinai buvo pasidarę iškamšą, kuri atrodė kaip Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

 V.Putino iškamša.<br>Soc tinklų nuotr.
 V.Putino iškamša.<br>Soc tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

specialiai lrytas.lt, Maskva

Aug 20, 2020, 7:28 PM

Iškamša buvo aprengta kalinio uniforma, o ant iškamšos galvos vaikinai priklijavo užrašą, kuris skelbė – melagis.

Aleksandras Šabarčinas, Aleksandras Kotovas ir Danila Vasiljevas iškamšą pririšo prie gatvės žibinto.

Ant pilvo jie prikabino dar vieną užrašą, kuris skelbė „Karo nusikaltėlio iškamša V.V.“

Ant iškamšos nebuvo Rusijos prezidento vardo ir pavardės – tik vardo inicialai, tad vaikinai jautėsi saugūs.

Deja, jie užfiksavo tai vaizdo įraše ir juo pasidalino internete. Vaizdo įrašą jie pavadino „Specialiosios tarnybos sulaiko V.Putiną“ ir buvo atsekti.

Teismo procesas truko ilgai, nes teisėsaugos pareigūnai nenorėjo „baidyklės iškamšos“ byloje minėti Rusijos prezidento vardo.

Teismo ekspertai jaunuolių elgesį pavadino chuliganišku ir tvirtino, kad jie savo nuomonė bandė reikšti netinkama forma. Tačiau prokurorai vaikinams norėjo uždėti uniformą, kuria jie apvilko iškamšą ir skirti nuo 1,5 iki 3 metų įkalinimo bausmes.

Aleksejaus Navalno biurui priklausančiam vietiniam aktyvistui A.Šabarčinui buvo paskirta 2 metų laisvės atėmimo bausmė. Kitas aktyvistas D.Vasiljevas už grotų praleis metus, o A.Etkinas buvo išteisintas pritrūkus įrodymų.

Kol kas nuosprendis internete didelio atgarsio nesulaukė, nors kai kurie žmonės jau rašo ironiškus komentarus „baidyklės iškamša tokiais veiksmais buvo įžeista“ ar „grįžta laikai, kai žmonės bus kalinami už užpakalio nusivalymą laikraščių ant kurio yra lyderio portretas“.

Šiaurės Uralo regione dėmesio sulaukė ir kita baidyklė. Čeremuchove gyvenanti Larisa Zinovieva sukūrė iškamšą ir ją aprengė senovinio stiliaus milicijos uniforma ir kepure.

Moteris galbūt ir nebūtų sulaukusi problemų, bet iškamšą pastebėjo regiono administracijos vadovas Igoris Petrovas, kuris pats yra buvęs milicininku.

Jis pareikalavo baidyklę patraukti ir nustoti niekinti pareigūno uniformą. Neaišku, ką moteris niekino. Milicijos Rusijoje jau nebėra, o policija nešioja kitokias uniformas. Tačiau moteriai teko paklusti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.