Ispanijoje – ne tik koronaviruso grėsmė: uodų platinamas virusas pasiglemžė dviejų žmonių gyvybes

Pietų Ispanijoje per uodų platinamo Vakarų Nilo karštligės protrūkį mirė du žmonės ir dar 23 asmenys atsidūrė ligoninėse, penktadienį pranešė vietos sveikatos apsaugos pareigūnai.

Ispanijoje – ne tik koronaviruso grėsmė: uodų platinamas virusas pasiglemžė dviejų žmonių gyvybes.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ispanijoje – ne tik koronaviruso grėsmė: uodų platinamas virusas pasiglemžė dviejų žmonių gyvybes.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2020, 6:48 PM

Sevilijos ligoninėje penktadienį nuo Vakarų Nilo karštligės mirė 85 metų moteris,  diena anksčiau – 77 metų vyras, pranešė Andalūzijos regiono sveikatos departamento atstovė.

Iš 23 dėl karštinės į ligonines paguldytų asmenų septyni yra gydomi intensyvios terapijos skyriuje, pridūrė ji.

Vakarų Nilo virusas pasireiškia tokiais pat simptomais kaip ir gripas, bet kraštutiniais atvejais gali sukelti drebulį, karščiavimą, komą, meningitą ar encefalitą – smegenų audinių patinimą.

Pirmą kartą virusas atrastas Ugandoje 1937 metais. Virusą nešioja paukščiai, o žmogui perduoda uodai. Jis paplitęs Afrikoje, Azijoje, Europoje ir Australijoje.

Ispanijoje viruso protrūkis užfiksuotas Korja del Rijaus ir La Puebla del Rijaus miestuose, netoli Gvadalkivyro pelkių.

Andalūzijos vietos valdžia išpurškė kelias pelkingas vietoves pesticidais, kad išnaikintų juose uodus ir užkirstų kelią viruso plitimui. Vietos gyventojai raginami namuose pasirūpinti tinkleliais nuo uodų.

Vakarų Nilo karštinės protrūkis kilo Ispanijai kovojant su vienu didžiausiu koronavirusinės infekcijos COVID-19 ligos protrūkiu Europoje. Iš viso šalyje registruota beveik 378 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, mirė 29 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.