Japonijos valdančioji partija Sh. Abe politinį įpėdinį rinks rugsėjo 14-ąją

Japonijos valdančioji partija rugsėjo 14-ąją balsuos dėl naujo premjero, šiame poste pakeisiančio Shinzo Abe, trečiadienį patvirtino vienas pareigūnas.

​Japonijos valdančioji partija rugsėjo 14-ąją balsuos dėl naujo premjero, šiame poste pakeisiančio Shinzo Abe, trečiadienį patvirtino vienas pareigūnas.<br>SIPA press/Scanpix nuotr.
​Japonijos valdančioji partija rugsėjo 14-ąją balsuos dėl naujo premjero, šiame poste pakeisiančio Shinzo Abe, trečiadienį patvirtino vienas pareigūnas.<br>SIPA press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2020, 9:09 AM

Valdančiosios Liberalų demokratų partijos (LDP) generalinė taryba šią datą patvirtino per savo posėdį, sakė pareigūnas. Kandidatų registravimas planuojamas rugsėjo 8-ąją.

Įtakingas Japonijos ministrų kabineto vyriausiasis sekretorius Yoshihide Suga antradienį įsitvirtino kaip aiškus favoritas tapti naujuoju premjeru.

Apie savo planus kandidatuoti taip pat yra paskelbę buvęs gynybos ministras Shigeru Ishiba ir LDP politikos vadovas Fumio Kishida.

Parlamento balsavimas, per kurį turi būti patvirtintas naujasis premjeras, tikriausiai įvyks rugsėjo 16 dieną.

Sh. Abe praeitą savaitę pranešė, kad yra priverstas trauktis iš pareigų dėl pašlijusios sveikatos.

Sh. Abe yra ilgiausiai Japonijos premjero poste dirbęs politikas, bet pastaraisiais mėnesiais jo vyriausybės populiarumas sumažėjo, visuomenei skeptiškai vertinant atsaką į koronaviruso protrūkį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.