Tuniso parlamentas patvirtino naują vyriausybę

Tuniso parlamentas trečiadienį patvirtino trečią per mažiau nei metus šalies vyriausybę, įveikęs kai kurių parlamentarų nepasitenkinimą tuo, kaip ji buvo suformuota, ir užkirtęs kelią pirmalaikiams rinkimams.

Tuniso parlamentas trečiadienį patvirtino trečią per mažiau nei metus šalies vyriausybę, įveikęs kai kurių parlamentarų nepasitenkinimą tuo, kaip ji buvo suformuota, ir užkirtęs kelią pirmalaikiams rinkimams.<br>SIPA press/Scanpix nuotr.
Tuniso parlamentas trečiadienį patvirtino trečią per mažiau nei metus šalies vyriausybę, įveikęs kai kurių parlamentarų nepasitenkinimą tuo, kaip ji buvo suformuota, ir užkirtęs kelią pirmalaikiams rinkimams.<br>SIPA press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2020, 8:32 AM

Buvęs vidaus reikalų ministras Hichemas Mechichi buvo patvirtintas premjeru, jo ministrų kabinetui, kuriame dominuoja nepriklausomi technokratai, praėjusią naktį užsitikrinus beveik dviejų trečdalių deputatų paramą.

46 metų premjeras pažadėjo atgaivinti nuo turizmo priklausomą šalies ekonomiką, smarkiai nukentėjusią dėl koronaviruso pandemijos, ir po balsavimo sakė, kad jo vyriausybė galės „judėti į priekį“, jei jos neklampins politinė įtampa.

Tuniso parlamentas yra itin susiskaldęs ir daug parlamentarų pyko, kad H. Mechichi formuodamas savo ministrų kabinetą apėjo svarbias politines frakcijas.

Tačiau islamistinės pakraipos partija „Ennahdha“ – didžiausias blokas parlamente – kelios valandos prieš balsavimą sakė, kad „nepaisydama abejonių“ parems H. Mechichi.

Tunisas buvo vadinamas reta Arabų pavasario sukilimų, regione vykusių 2011 metais, sėkmės istorija, tačiau dabar išgyvena socialinę ir ekonominę krizę, kai oficialus nedarbas yra 18 proc., o šaliai vėl reikia Tarptautinio valiutos fondo (TVF) pagalbos.

Teisininko išsilavinimą turintis H. Mechichi į ministrų kabinetą pasikvietė teisėjų, mokslininkų, valstybės tarnautojų ir verslo lyderių, nors „Ennahdha“ ir kitos partijos reikalavo „politinės“ vyriausybės, atspindinčios partijų ir frakcijų jėgų pasiskirstymą parlamente.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.