Baltarusijos parlamentaras: šalies valdžia supranta politinių reformų būtinybę

Baltarusija subrendo politinėms reformoms, ir šalies valdžia tai supranta, ketvirtadienį pareiškė Atstovų Rūmų Tarptautinių reikalų komisijos pirmininkas ir Baltarusijos delegacijos Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Parlamentinėje Asamblėjoje (PA) vadovas Andrejus Savinychas.

Protestai Baltarusijoje.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Protestai Baltarusijoje.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Protestai Baltarusijoje.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Protestai Baltarusijoje.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 10, 2020, 5:57 PM

„Baltarusijos valdžia suvokia subrendusią politinių reformų būtinybę šalyje. Tokie pokyčiai bus svarstomi plataus masto viešose diskusijose, įtraukiant esamas politines partijas ir visuomenines asociacijas, turinčias oficialų statusą“, – pareiškė A. Savinychas vaizdo ryšiu kalbėdamas su ESBO PA pirmininku Georgijumi Cereteliu.

Jį cituoja Atstovų Rūmų spaudos tarnyba.

Pasak A. Savinycho, „diskusija įmanoma tik esant sveikai politinei konkurencijai ir griežtai laikantis Baltarusijos nacionalinės teisės aktų“.

Per pokalbį A. Savinychas ir G. Ciretelis aptarė dabartinę politinę padėtį Baltarusijoje ir galimas ESBO PA iniciatyvas, „siekiant skatinti atvirą ir konstruktyvų visų suinteresuotųjų šalių dialogą“.

„Šalys susitarė ir ateityje palaikyti glaudžius darbinius kontaktus“, – nurodė spaudos tarnyba.

Susitikime taip pat dalyvavo ESBO PA Generalinis sekretorius Roberto Montella, ESBO PA Demokratijos, žmogaus teisių ir humanitarinių klausimų komiteto vadovai ir ESBO PA pirmininkaujančios Albanijos delegacijos vadovas Ditmiras Bushati.

Baltarusijoje jau mėnesį rengiami protestai prieš rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų rezultatus. Jų laimėtoju buvo paskelbtas nuo 1994-ųjų šalį valdantis autokratas Aliaksandras Lukašenka. Oficialiais duomenimis, autoritarinis lyderis gavo 80,1 proc., o jo pagrindinė varžovė Sviatlana Cichanouskaja – 10,12 proc. balsų

Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.