Praėjus kelioms savaitėms po sprogimo, Beiruto uoste kilo didelis gaisras Paaiškėjo, kas dega

Beiruto uoste ketvirtadienį kilo didelis gaisras, libaniečiams dar neatsigavus po praėjusį mėnesį sostinę sukrėtusio ir gyvybių pareikalavusio galingo sprogimo, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentai.

 Beiruto uoste ketvirtadienį kilo didelis gaisras, libaniečiams dar neatsigavus po praėjusį mėnesį sostinę sukrėtusio ir gyvybių pareikalavusio galingo sprogimo, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Beiruto uoste ketvirtadienį kilo didelis gaisras, libaniečiams dar neatsigavus po praėjusį mėnesį sostinę sukrėtusio ir gyvybių pareikalavusio galingo sprogimo, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2020, 2:16 PM, atnaujinta Sep 10, 2020, 9:17 PM

Libano sostinėje buvo matyti į dangų kylantys juodi dūmai. Pasak kariuomenės, gaisras apėmė sandėlį neapmuitinamoje teritorijoje, kur laikoma variklio alyva ir padangos. Pranešama, kad kova su liepsnomis tęsiasi ir kad operacijoje dalyvauja kariniai sraigtasparniai.

Iškart nebuvo aišku, kas sukėlė gaisrą objekte, kurį nuniokojo galingas sprogimas, nugriaudėjęs rugpjūčio 4-ąją. Tuomet sprogo beveik 3 000 tonų amonio nitrato, o smūgio banga išdaužė daug langų, durų ir sienų kelių kilometrų spinduliu.

Panikos apimti gyventojai skubėjo perspėti vieni kitus apie naują gaisrą. Vietos televizijos pranešė, kad įmonės, turinčios biurus šalia uosto, paprašė savo darbuotojų palikti tą rajoną. Libaniečių kariai uždarė palei uostą besidriekiantį svarbų kelią, nukreipdami eismą į kitas vietoves.

Per rugpjūtį driokstelėjusį sprogimą Libano sostinėje žuvo per 190 žmonių dar apie 6 500 buvo sužeisti, o tūkstančiai pastatų buvo apgadinti. To įvykio sukrėstus gyventojus, po mėnesio išvydusius naują didžiulį gaisrą, apėmė panika.

Policijos atstovas pulkininkas Josephas Msalamas (Džozefas Msalamas) pareiškė neturįs informacijos apie tai, kas vyksta uoste. Jis pridūrė, kad šiuo metu objektą kontroliuoja kariuomenė.

Paprašytas pakomentuoti pranešimus, kad gaisras kilo užsidegus alyvai ir padangoms, jis atsakė: „Nežinau. Tai gali būti konteineriai. Tikrai nežinau, kas ten yra.

Dega sandėlis

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus Komitetas (TRKK) ketvirtadienį pranešė, kad jo humanitarinėms operacijoms gresia rimti sutrikimai, nes gaisras Libano sostinės uoste užklupo sandėlį, kur saugomi pagalbai skirti maisto produktai.

„Dega sandėlis, kuriame TRKK saugo tūkstančius maisto paketų ir 0,5 mln.“ litrų aliejaus, sakė TRKK regiono direktorius Fabrizio Carboni (Fabricijus Karbonis).

„Žalos mastą dar reikia nustatyti. Mūsų humanitarinė operacija gali būti rimtai sutrikdyta“, – pridūrė jis.

Libano prezidentas Michelis Aounas (Mišelis Aunas) savo ruožtu teigė, kad gaisras Beiruto uoste galėjo būti „tyčinis sabotažo aktas, techninės klaidos, nežinojimo ar aplaidumo rezultatas“.

„Bet kokiu atveju kuo greičiau reikia išsiaiškinti priežastis, o kaltieji turi atsakyti“, – sakė prezidentas, kurį cituoja jo kanceliarija.

Beiruto uoste didelis gaisras kilo libaniečiams dar neatsigavus po rugpjūčio 4-ąją sostinę sukrėtusio ir gyvybių pareikalavusio galingo sprogimo.

Per rugpjūtį driokstelėjusį sprogimą Libano sostinėje žuvo per 190 žmonių, dar apie 6 500 buvo sužeisti, o tūkstančiai pastatų buvo apgadinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.