Turkija kritikuoja E. Macrono „arogantiškus“ pareiškimus dėl Viduržemio jūros regiono

Ankara ketvirtadienį sukritikavo Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną už jo „arogantiškus“ komentarus apie Viduržemio jūros regiono rytuose rusenantį ginčą, supriešinusį Turkiją su Graikija ir kitomis Europos Sąjungos valstybėmis.

 Ankara ketvirtadienį sukritikavo Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną už jo „arogantiškus“ komentarus apie Viduržemio jūros regiono rytuose rusenantį ginčą.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Ankara ketvirtadienį sukritikavo Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną už jo „arogantiškus“ komentarus apie Viduržemio jūros regiono rytuose rusenantį ginčą.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2020, 4:35 PM

„Prancūzijos prezidentas Macronas ir vėl padarė arogantišką pareiškimą“, – nurodė Turkijos užsienio reikalų ministerija.

Anot jos, Prancūzijos lyderio komentarai yra „jo paties silpnybės ir beviltiškumo“ ženklas.

Korsikoje, kur septynių Viduržemio jūros valstybių atstovai svarsto atsaką į Turkijos vykdomą išteklių žvalgymą vandenyse, į kuriuos pretenzijas reiškia Graikija, E. Macronas pareiškė, kad Europai reikia „būti aiškiai ir griežtai su prezidento [Recepo Tayyipo] Erdogano vyriausybe“.

„Turkijos žmonės, kurie yra puikūs žmonės, nusipelno kažko kito“, – teigė Prancūzijos lyderis, kalbėdamas apie R. T. Erdogano poziciją dėl krizės.

Turkų URM apkaltino E. Macroną, kuris parėmė sankcijų Ankarai siekiančią Graikiją atsiųsdamas į regioną prancūzų karinių laivų, kurstant įtampą „savo asmeniniu ir nacionalistiniu požiūriu“.

Pasak ministerijos, E. Macrono požiūris „stumia Europą ir ES interesus į pavojų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.