Turkija pasmerkė Bahreiną dėl susitarimo su Izraeliu

Turkija griežtai pasmerkė Izraelio ir Bahreino susitarimą normalizuoti santykius, pavadindama tai „nauju smūgiu“ palestiniečių „reikale“.

 Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2020, 10:23 PM

JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį paskelbė apie „taikos susitarimą“ tarp Izraelio ir Bahreino, kuris tapo antrąja arabų šalimi mažiau nei per mėnesį, sudariusia susitarimą su buvusia priešininke.

Turkijos užsienio reikalų ministerija penktadienio vakarą pareiškė, kad Ankara yra „susirūpinusi“ dėl šio žingsnio ir „griežtai pasmerkė“ susitarimą.

„Šis žingsnis taps nauju smūgiu pastangoms apginti palestiniečių klausimą ir dar labiau paskatins Izraelį tęsti neteisėtą praktiką Palestinos atžvilgiu ir mėginimus paversti Palestinos teritorijų okupaciją nuolatine“, – sakoma ministerijos pranešime.

Pasak ministerijos, žingsnis prieštarauja įsipareigojimams, prisiimtiems pagal Arabų taikos iniciatyvą, kuri reikalauja visiško Izraelio pasitraukimo iš palestiniečių teritorijų, okupuotų po 1967 metų, ir Islamo bendradarbiavimo organizacijos reikalavimams.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas, pamaldus musulmonas, yra aktyvus Palestinos teisių gynėjas, kuris dažnai kritikuoja Izraelio politiką Vakarų Krante.

Po praėjusio mėnesio Jungtinių Arabų Emyratų ir Izraelio susitarimo R. T. Erdoganas perspėjo, kad Turkija gali sustabdyti diplomatinius santykius su Persijos įlankos valstybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.