Šveicarijoje policija išvaikė į „neteisėtą“ gatvės vakarėlį susirinkusius šimtus žmonių

Policija Šveicarijos sostinėje Berne panaudojo vandens patranką ir gumines kulkas, kad išvaikytų neteisėtą „gatvės karnavalą“ surengusių daugiausia jaunuolių minią.

 Policija Šveicarijos sostinėje Berne panaudojo vandens patranką ir gumines kulkas, kad išvaikytų neteisėtą „gatvės karnavalą“ surengusių daugiausia jaunuolių minią.<br> PA Wire/Scanpix nuotr.
 Policija Šveicarijos sostinėje Berne panaudojo vandens patranką ir gumines kulkas, kad išvaikytų neteisėtą „gatvės karnavalą“ surengusių daugiausia jaunuolių minią.<br> PA Wire/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2020, 1:25 PM

Vėlų šeštadienio vakarą miesto šiaurės-rytuose susirinko keli šimtai žmonių, susibūrę aplink automobilius, iš kurių sklido garsi muzika, ir platformas.

Dalyviai taip pat buvo parengę milžinišką plakatą su užrašu prancūzų kalba „Gatvės karnavalas“, kaip matyti iš nuotraukos svetainėje Aurka.com, priklausančios vienam šveicarų fotografui, kuris savo specializacija pasirinko demonstracijų ir gatvės meno nuotraukas.

Policija pranešė, jog įsikišo po to, kai dalyviai ėmė judėti link miesto centro ir svaidyti į pareigūnus butelius bei akmenis.

Kodėl susibūrimas buvo pripažintas neteisėtu, kol kas neaišku.

Demonstruotojai „statė barikadas ir pradėjo leisti fejerverkus“, nurodoma policijos paskelbtame pranešime.

Pranešime taip pat pažymima, jog po kelių įspėjimų policija panaudojo vandens patranką, gumines kulkas ir tam tikrą purškiamą dirginančią medžiagą, siekdama neleisti eitynėms pasiekti miesto centrą, apsaugoti pareigūnus ir užkirsti kelią didesnei žalai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.