Kinija: JAV pasiuntinio apsilankymas Taivane skatina „separatistines jėgas“

Kinija ketvirtadienį sukritikavo JAV aukšto rango pareigūno vizitą Taivane ir sakė, kad jis paskatins „separatistines jėgas“ šioje saloje.

​Kinija ketvirtadienį sukritikavo JAV aukšto rango pareigūno vizitą Taivane ir sakė, kad jis paskatins „separatistines jėgas“ šioje saloje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Kinija ketvirtadienį sukritikavo JAV aukšto rango pareigūno vizitą Taivane ir sakė, kad jis paskatins „separatistines jėgas“ šioje saloje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2020, 2:43 PM

Užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbinas žurnalistams sakė, kad „Kinija griežtai nepritaria“ JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojo Keitho Kracho vizitui, nes jis „paskatins arogantišką Taivano... separatistinių jėgų požiūrį“.

JAV valstybės departamentas nurodė, kad K. Krachas išvyko į Taibėjų dalyvauti šeštadienį įvyksiančiame velionio prezidento Lee Teng-hui paminėjimo renginyje.

Tačiau jo vizitas saloje, kurią Kinija laiko savo teritorijos dalimi, surengtas Vašingtonui ir Pekinui piktai ginčijantis dėl prekybos, dominavimo technologijų srityje, saugumo ir žmogaus teisių.

K. Kracho vizitu „rimtai pažeidžiamas vienos Kinijos principas,... [jis] kenkia JAV ir Kinijos santykiams, Taivano sąsiaurio taikai ir stabilumui“, sakė Wang Wenbinas.

Jis perspėjo, kad Pekinas pateiks „būtiną atsaką“, bet išsamiau nekomentavo.

Praėjusį mėnesį Taivane apsilankė JAV sveikatos apsaugos sekretorius Alexas Azaras, kuris pareiškė paramą salai puoselėjant bendras demokratines vertybes ir sėkmingai suvaldant koronaviruso epidemiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?