D. Trumpas fiziškai nedalyvaus JT Generalinės Asamblėjos sesijoje

JAV prezidentas Donaldas Trumpas asmeniškai nedalyvaus kitą savaitę prasidėsiančioje Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos sesijoje, kaip pranešama, ketvirtadienį prezidentiniame lėktuve „Air Force One“ žurnalistams patvirtino jo administracijos vadovas.

D. Trumpas fiziškai nedalyvaus JT Generalinės Asamblėjos sesijoje.  <br>Reuters/Scanpix nuotr.
D. Trumpas fiziškai nedalyvaus JT Generalinės Asamblėjos sesijoje.  <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2020, 5:16 PM

Toks sprendimas reikštų, kad D. Trumpui teko visiškai pakeisti savo nuomonę. Praėjusį mėnesį jis sakė norįs perskaityti kalbą Generalinės Asamblėjos posėdžių salėje Niujorke, nors daugelis kitų lyderių atsisakė ten vykti dėl koronaviruso grėsmės.

Baltųjų Rūmų administracijos vadovas Markas Meadowsas padėjo tašką šiose diskusijose, pareiškęs žurnalistams, jog prezidentas fiziškai nedalyvaus Generalinės Asamblėjos 75-ojoje sesijoje, dėl sveikatos krizės vyksiančioje daugiausia vaizdo konferencijos formatu.

Tokį pareiškimą M. Meadowsas padarė pakeliui į Viskonsiną, kur D. Trumpas ruošėsi surengti rinkimų kampanijos mitingą.

Pagrindinė šių metų JT Generalinės Asamblėjos sesijos dalis, kuomet pasaulio lyderiai vienas po kito skaito kalbas, prasidės rugsėjo 21-ąją ir baigsis rugsėjo 29-ąją.

Antradienį sakydamas įžanginius komentarus JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas pabrėžė, kad šiemet pagrindinis dėmesys bus skiriamas pasauliniam atsakui į COVID-19 pandemiją, taip pat „taikai ir saugumui, nusiginklavimui, žmogaus teisėms, lyčių lygybei ir tvariam vystymuisi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.