Prokurorai įtariamojo M. McCann dingimo byloje atžvilgiu atlieka tyrimą ir dėl išžaginimo

Pagrindinio įtariamojo mažametės britės Madeleine McCann dingimo byloje atžvilgiu vykdomas tyrimas ir dėl galimo vienos airės išžaginimo Portugalijoje, antradienį pranešė Vokietijos prokurorai.

​Pagrindinio įtariamojo mažametės britės Madeleine McCann dingimo byloje atžvilgiu vykdomas tyrimas ir dėl galimo vienos airės išžaginimo Portugalijoje, antradienį pranešė Vokietijos prokurorai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Pagrindinio įtariamojo mažametės britės Madeleine McCann dingimo byloje atžvilgiu vykdomas tyrimas ir dėl galimo vienos airės išžaginimo Portugalijoje, antradienį pranešė Vokietijos prokurorai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2020, 4:14 PM

„Galiu patvirtinti, kad kaltinamojo atžvilgiu taip pat atliekame tyrimą dėl įtariamo jaunos airės išžaginimo Algarvėje 2004 metais“, – naujienų agentūrai AFP sakė Brunsviko prokuroras Hansas Christianas Woltersas.

Ta moteris kreipėsi į teisėsaugą, pamačiusi žiniasklaidoje įtariamojo, žinomo kaip 43 metų Christianas B., nuotraukų.

„Nukentėjusioji mano, kad galimai atpažino savo kankintoją. Dėl to birželio pabaigoje buvo pradėtas tyrimas“, – pažymėjo H. Ch. Woltersas.

Šokiruojančiu posūkiu ilgametėje M. McCann paslaptingo dingimo istorijoje tapo vokiečių prokurorų birželį padarytas pareiškimas, kad Christianas B. galėjo pagrobti ir nužudyti mergaitę.

M. McCann, dar vadinama Maddie, dingo 2007-aisiais beveik prieš pat savo ketvirtąjį gimtadienį, kai tėvai, palikę ją miegančią viešbučio kambaryje, su draugais vakarieniavo šalimais esančiame restorane Portugalijos Praja da Luso kurorte.

Nepaisant didžiulių tarptautinio masto paieškų, mergaitė rasta nebuvo.

Vokietijos prokurorai teigia turintys „konkrečių įrodymų“, kad M. McCann yra mirusi, nors britų policija tebelaiko ją dingusiu asmeniu.

Christianas B. anksčiau ne kartą buvo teistas už lytinius nusikaltimus, įskaitant seksualinę prievartą prieš vaikus ir žaginimą.

Šiuo metu jis atlieka bausmę Vokietijos kalėjime už prekybą narkotikais.

Jis taip pat buvo Vokietijoje nuteistas už 72 metų moters išžaginimą Praja da Luse, tačiau nuosprendis dar nėra galutinis, kadangi kilo ginčas dėl ekstradicijos techninių detalių.

Vokietijos policija taip pat sieja Christianą B. su keliomis kitomis neišspręstomis bylomis.

Patvirtindamas ankstesnius žiniasklaidos pranešimus, H. Ch. Woltersas nurodė, jog taip pat tiriami įtarimai, kad Christianas B. lytiškai išnaudojo vieną 10 metų mergaitę Portugalijos 2007 metų balandį Algarvės regione, kur kiek anksčiau dingo Madeleine.

Įtariamasis kaltinamas masturbavimusi tos mergaitės akivaizdoje, sakė H. Ch. Woltersas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.