Bahreine nusileido orlaivis, įvykdęs pirmąjį tiesioginį komercinį skrydį iš Izraelio

Trečiadienį Bahreine nusileido orlaivis, įvykdęs pirmąjį tiesioginį komercinį skrydį tarp Izraelio ir Bahreino, praėjus vos savaitei po to, kai Persijos įlankos valstybė kartu su Jungtiniais Arabų Emyratais (JAE) pasirašė susitarimą dėl santykių normalizavimo su Izraeliu.

 Trečiadienį Bahreine nusileido orlaivis, įvykdęs pirmąjį tiesioginį komercinį skrydį tarp Izraelio ir Bahreino, praėjus vos savaitei po to, kai Persijos įlankos valstybė kartu su Jungtiniais Arabų Emyratais (JAE) pasirašė susitarimą dėl santykių normalizavimo su Izraeliu.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Trečiadienį Bahreine nusileido orlaivis, įvykdęs pirmąjį tiesioginį komercinį skrydį tarp Izraelio ir Bahreino, praėjus vos savaitei po to, kai Persijos įlankos valstybė kartu su Jungtiniais Arabų Emyratais (JAE) pasirašė susitarimą dėl santykių normalizavimo su Izraeliu.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2020, 2:20 PM

Skrydžio duomenys parodė, kad Izraelio oro linijų bendrovės „Israir Airlines“ orlaivis „Airbus A320“ nusileido Bahreino tarptautiniame oro uoste po beveik tris valandas trukusio skrydžio iš Tel Avivo Ben-Guriono tarptautinio oro uosto.

Izraelio vyriausybė iš karto nepatvirtino skrydžio fakto, nors premjeras Benjaminas Netanyahu antradienį telefonu kalbėjo su Bahreino sosto įpėdiniu Salmanu bin Hamadu Al Khalifa. Izraelio užsienio reikalų ministerija komentarų nepateikė.

Bahreino valstybinė žiniasklaida taip pat neskubėjo paskelbti naujienų apie skrydį, kaip ir šalies pareigūnai. JAV ambasada Menamoje taip pat neatsakė į prašymą pakomentuoti.

Skrydis buvo atliktas be jokių ceremonijų, skirtingai nei rugpjūčio pabaigoje atliekant pirmąjį oro linijų bendrovės „El Al“ skrydį iš Izraelio į Jungtinius Arabų Emyratus. Tuomet lėktuvu skrido JAV ir Izraelio delegacijos, tarp kurių narių buvo ir JAV prezidento Donaldo Trumpo žentas Jaredas Kushneris, taip pat žiniasklaidos atstovai.

Trečiadienio skrydis atliktas tuo metu, kai Izraelis vėl grįžta prie karantino priemonių.

Tuo tarpu Bahreine pilietinės visuomenės grupės sukritikavo žingsnį santykių su Izraeliu normalizavimo link, sakydamos, kad pirmiausia palestiniečiai turi įgauti savo valstybės nepriklausomybę.

Bahreine, kuriame įsikūręs 5-asis JAV karinis jūrų laivynas ir Didžiosios Britanijos karinio jūrų laivyno bazė, vyrauja šiitai, valdomi karališkoosios šeimos, išpažįstančios sunizmą.

Bahreinas ir JAE rugsėjo 15 dieną Baltuosiuose rūmuose pasirašė santykių su Izraeliu normalizavimo susitarimus.

Pasirašius šiuios susitarimus, JAE ir Izraelis nedelsdami ėmėsi pastangų plėtoti komercinius ryšius.

Bahreino karalius Bahreino karalius Hamadas bin Isa al Khalifa anksčiau yra pareiškęs manantis, jog arabų šalys turėtų atsisakyti boikoto Izraelio atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.