M. Barnier: esu pasiryžęs pasiekti „Brexit“ susitarimą

ES vyriausiasis „Brexit“ derybininkas Michelis Barnier pareiškė esąs pasiryžęs pasiekti susitarimą su Jungtine Karalyste, tačiau nekomentavo Jungtinės Karalystės svarstomo įstatymo projekto, kuris galėtų leisti šaliai apeiti kai kuriuos išstojimo sutarties punktus, rašo „Reuters“.

ES vyriausiasis „Brexit“ derybininkas Michelis Barnier, dėvėdamas apsauginę kauke, atvyksta į Europos Sąjungos – Jungtinės Karalystės derybas Londone rugsėjo 23.<br>REUTERS/Scanpix nuotr,
ES vyriausiasis „Brexit“ derybininkas Michelis Barnier, dėvėdamas apsauginę kauke, atvyksta į Europos Sąjungos – Jungtinės Karalystės derybas Londone rugsėjo 23.<br>REUTERS/Scanpix nuotr,
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2020, 3:23 PM, atnaujinta Sep 23, 2020, 3:24 PM

Nuo sausio, kai Jungtinė Karalystė išstojo iš ES, derybose dėl tolesnių dvišalių prekybinių santykių daug pažangos nepasiekta, o pastaruoju metu kilo didelis ginčas dėl Londono svarstomo Vidaus rinkos įstatymo projekto, leisiančio apeiti „Brexit“ sutarties punktus.

Abi pusės teigia, kad susitarimą būtina pasiekti iki spalio, antraip sausio 1 d. baigsis pereinamasis „Brexit“ laikotarpis, o Jungtinės Karalystės ir ES prekybiniai santykiai bus reguliuojami pagal Pasaulio prekybos organizacijos taisykles.

Atvykdamas į Londoną deryboms su Jungtinės Karalystės atstovais ir paklaustas, kaip vertina galimybes pasiekti susitarimą, M. Barnier teigė: „Aš esu pasiryžęs.“

„Išliekame ramūs, pagarbūs, realistiški ir tvirti“, – sakė jis, atsisakydamas komentuoti Jungtinės Karalystės Vidaus rinkos įstatymo projektą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.