Vokietijoje šimtai protestuotojų įsiveržė į anglių kasyklą

Šimtai su anglių gavyba kovojančių aktyvistų šeštadienį surengė protestą vienoje Vakarų Vokietijos kasykloje, protestuodami prieš iškastinio kuro gavybą ir naudojimą didžiausioje Europos ekonomikoje.

​Šimtai su anglių gavyba kovojančių aktyvistų šeštadienį surengė protestą vienoje Vakarų Vokietijos kasykloje, protestuodami prieš iškastinio kuro gavybą ir naudojimą didžiausioje Europos ekonomikoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Šimtai su anglių gavyba kovojančių aktyvistų šeštadienį surengė protestą vienoje Vakarų Vokietijos kasykloje, protestuodami prieš iškastinio kuro gavybą ir naudojimą didžiausioje Europos ekonomikoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-09-26 15:23

Aplinkosaugininkai nepritaria Vokietijos vyriausybės sprendimui leisti anglies kasybą ir deginimą šalyje iki 2038 metų – pasak aktyvistų, tuomet jau bus per vėlu efektyviai kovoti su klimato kaita.

Spalvotus kombinezonus vilkėję aktyvistai, nepaisydami vėjo ir lietaus, taip pat protestavo prieš numatomą kelių kaimų sunaikinimą, siekiant išplėsti Garzvailerio paviršinės kasybos anglių kasyklą, esančią į vakarus nuo Kelno.

Naujienų agentūros AP žurnalistas matė, kaip kai kurie protestuotojai ankstų šeštadienį prasiveržė pro policininkų gretas, o po to buvo sulaikyti.

Energetikos įmonė RWE pranešė, kad kai kurie protestuotojai spėjo patekti į anglių saugyklas.

Garzvailerio kasykla ir šalia esančios jėgainės jau kelerius metus yra atsidūrusios protestuotojų dėmesio centre.

Aplinkosaugininkai teigia, kad jos yra vieni didžiausių kenksmingos taršos ir šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijos šaltinių Europoje.

Savo savaitiniame vaizdo pranešime Vokietijos kanclerė Angela Merkel šeštadienį paragino siekti tvarios plėtros, be kita ko, kovojant su visuotinio atšilimo grėsme.

Kaip priemonių, kurių ėmėsi šalis, pavyzdį A. Merkel nurodė atsinaujinančios energijos gamybos didėjimą Vokietijoje.

Visgi pranešime kanclerė neužsiminė apie anglių kasyklas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.