„Spiegel“: A. Merkel slapta aplankė A. Navalną ligoninėje

Vokietijos kanclerė Angela Merkel slapta aplankė Rusijos opozicijos aktyvistą Aleksejų Navalną „Charité“ klinikoje Berlyne prieš tai, kai jis rugsėjo 22 d. buvo išrašytas iš ten. Tai pranešė leidinys „Spiegel“, remdamasis savo šaltiniais.

 A.Merkel.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A.Merkel.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
A.Navalnas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Navalnas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Navalnas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Navalnas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 28, 2020, 10:48 AM, atnaujinta Sep 28, 2020, 1:15 PM

Kaip pažymi portalas, A. Merkel tokiu „neįprastu gestu pabrėžė Vokietijos vyriausybės solidarumą su A. Navalnu“. Ji aplankė opozicionierių „visiško slaptumo sąlygomis“, kai jis dar gulėjo ligoninės lovoje, rašo „Spiegel“.

Pasak leidinio, A. Merkel vizitas yra dar vienas įrodymas, jog kanclerė neketina atsisakyti A. Navalno bylos tyrimo ir mėgins išsiaiškinti visas su juo susijusio incidento aplinkybes.

Aleksejus Navalnas patvirtino žiniasklaidos pranešimus, kad jį Berlyno ligonėje aplankė Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

„Susitikimas įvyko, bet nereikėtų jo vadinti „slaptu“. Tai veikiau buvo privatus susitikimas ir pokalbis su šeima. Esu labai dėkingas kanclerei Merkel už tai, kad aplankė mane ligoninėje“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė A. Navalnas.

44-erių Kremliaus kritikas ir kovotojas su korupcija buvo apnuodytas praėjusį mėnesį. A. Navalnas neteko sąmonės lėktuvu skrisdamas iš Tomsko į Maskvą, o po kelių dienų, praleistų Omsko ligoninėje, buvo nuskraidintas į Berlyną.

Berlyno ligoninėje jis praleido 32 dienas, 24 iš jų – intensyviosios terapijos skyriuje.

Vokietijos specialistų teigimu, toksikologiniai tyrimai „nepaneigiamai įrodo“, kad A. Navalnas buvo apnuodytas nervus paralyžiuojančia „Novičiok“ medžiaga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.