E. Macronas antradienį Vilniuje susitiks su S. Cichanouskaja

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas antradienį vizito Lietuvoje metu susitiks su Baltarusijos opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja.

 E. Macronas pasirengęs Vilniuje susitikti su S. Cichanouskaja.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
 E. Macronas pasirengęs Vilniuje susitikti su S. Cichanouskaja.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2020, 3:02 PM, atnaujinta Sep 28, 2020, 8:09 PM

S. Cichanouskaja, į Lietuvą pasitraukusi po ginčijamų Baltarusijos prezidento rinkimų, pirmadienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad paprašė šio susitikimo ir paragino E. Macroną tarpininkauti sprendžiant šalyje kilusią politinę krizę.

„Protestai nesustos“, – interviu sakė 38-erių opozicijos lyderė, pridurdama, kad Baltarusijai „labai reikia“ vyriausybės ir opozicijos dialogo, kad būtų užkirstas kelias kraujo praliejimui.

E. Macrono biuras patvirtino, kad prezidentas antradienį susitiks su S. Cichanouskaja, jam pirmadienį atvykus dviejų dienų vizito į Vilnių. Prancūzijos prezidentas bus aukščiausio lygio politikas, su kokiu S. Cichanouskajai yra tekę susitikti.

Interviu Baltarusijos opozicionierė taip pat sakė, kad E. Macronas galėtų paraginti į dialogą įsitraukti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, laikomą bene svarbiausiu tariamo Baltarusijos lyderio Aliaksandro Lukašenkos sąjungininku.

Prieš atvykimą į Lietuvą E. Macronas sakė, kad yra akivaizdu, jog A. Lukašenka „turi pasitraukti“. Jis pridūrė esąs sužavėtas protestuotojų drąsa – jie sekmadienį jau 50 dieną iš eilės rengė prieš A. Lukašenką nukreiptas demonstracijas.

S. Cichanouskaja, kurios vyras išlieka kalėjime, pirmadienį taip pat paragino ES įvesti sankcijų verslams, remiantiems A. Lukašenkos valdžią. Tačiau ji pabrėžė, kad bendrų ekonominių sankcijų įvesti nereikėtų, nes jos paveiktų „paprastus žmones“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.