Hondūre nušautas vyriausybę kritikuodavęs žurnalistas

Hondūre du užpuolikai ant motociklo pravažiuodami nušovė griežtai vyriausybę kritikuodavusį žurnalistą, pranešė policija.

 Hondūre nušautas vyriausybę kritikuodavęs žurnalistas.  <br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Hondūre nušautas vyriausybę kritikuodavęs žurnalistas.  <br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2020, 9:08 AM

Per du dešimtmečius Hondūre jau nužudyti 85 žurnalistai.

35 metų Luisas Almendaresas sekmadienį lankėsi vienoje parduotuvėje Komajagvoje, 60 km į šiaurę nuo sostinės Tegusigalpos, kai į jį buvo paleista daug šūvių.

„Du asmenys ant motociklo daug kartų į jį šovė“, – sakoma policijos pareiškime.

Žurnalistas su daugybinėmis šautinėmis žaizdomis buvo nuvežtas į ligoninę ir pirmadienį mirė, sakė žmogaus teisių ir raiškos laisvių gynimo organizacijos „C-Libre“ direktorė Amada Ponce.

Laisvai samdomu žurnalistu dirbęs L. Almendaresas, kuris socialiniuose tinkluose kritikuodavo prezidento Juano Orlando Hernandezo vyriausybę, ne kartą skundėsi policijai ir Nacionalinei apsaugos sistemai dėl gaunamų grasinimų mirtimi, nurodė „C-Libre“.

Birželio mėnesį La Seibos uostamiestyje Karibų pakrantėje buvo nušauti kitas žurnalistas ir jo operatorius. Dėl to nusikaltimo kaip įtariamieji buvo areštuoti du nusikaltėlių gaujos nariai.

Tačiau A. Ponce naujienų agentūrai AFP sakė, jog dėl daugiau kaip 90 proc. iš 85 Hondūre nuo 2001-ųjų įvykdytų žurnalistų nužudymų niekas nebuvo nubaustas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.