Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas ir EK vadovė šeštadienį rengia derybas dėl „Brexit“

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen šeštadienį vaizdo ryšiu tarsis su Jungtinės Karalystės ministru pirmininku Borisu Johnsonu, abiem lyderiams siekiant proveržio derybose dėl prekybos po „Brexit“.

​Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen šeštadienį vaizdo ryšiu tarsis su Jungtinės Karalystės ministru pirmininku Borisu Johnsonu, abiem lyderiams siekiant proveržio derybose dėl prekybos po „Brexit“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen šeštadienį vaizdo ryšiu tarsis su Jungtinės Karalystės ministru pirmininku Borisu Johnsonu, abiem lyderiams siekiant proveržio derybose dėl prekybos po „Brexit“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2020, 10:57 AM, atnaujinta Oct 2, 2020, 2:02 PM

Vaizdo susitikimas planuojamas šeštadienį po pietų, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė U. von der Leyen atstovas Ericas Mameris.

Pasak jo, lyderiai nori „apžvelgti derybas ir aptarti kitus žingsnius“.

Virtualus susitikimas, kurį patvirtino ir Londonas, vyks einant į pabaigą paskutiniam derybų dėl būsimų JK ir ES santykių ratui.

ES ir JK derybininkai Michelis Barnier ir Davidas Frostas penktadienį ketina užbaigti šį derybų ratą, per kurį nesitikima jokių didelių proveržių.

U. von der Leyen ir B. Johnsono pokalbis rengiamas, Briuseliui inicijavus teisinį procesą reaguojant į britų vyriausybės bandymą atšaukti kai kurias „Brexit“ sutarties dalis.

Antradienį Britanijos parlamentarai pritarė įstatymo projektui dėl JK vidaus rinkos reguliavimo nuo sausio 1-osios, kai šalyje užsibaigs pereinamasis laikotarpis ir ji pasitrauks iš ES bendrosios rinkos bei muitų sąjungos.

Jei Londonas nenusileis, pažeidimo procedūra gali nuvesti iki bylos perdavimo Europos Teisingumo Teismui, galinčiam skirti dideles baudas.

B. Johnsonas tebemėgina prastumti kontroversišką teisės aktą, nors kai kurie jo bendrapartiečiai yra dėl to susirūpinę, o Vašingtonas perspėjo, kad šis žingsnis kelia pavojų Airijos taikai.

Ginčas dėl įstatymo projekto nesugriovė prekybos derybų, tačiau susilpnino viltį, kad susitarimą pavyks pasiekti iki spalio 15–16 dienomis turinčio įvykti ES viršūnių susitikimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.